- Har vært forberedt på dette siden dag én

Kjetil Rekdal forteller at han hele tiden har vært innstilt på at kampen om ny Eliteserie-kontrakt kom til å vare helt til siste spark på ballen.

Annonse:

- Det er viktig å være godt forberedt på mange ulike scenarier. Vi reiser til Haugesund for å vinne. Men så kan resultater i andre kamper påvirke hvordan vi gjør ting underveis i kampen, sier Kjetil Rekdal.

Treneren har utallige scenarier lagret i hodet, og hva som skjer underveis i kampene i den siste serierunden kan påvirke hvilke grep han gjør fra sidelinjen.

Se hele intervjuet med Rekdal her (artikkelen fortsetter under videovinduet)-


- Entusiasmen er voksende

Før siste serierunde ligger vi på kvalikplass på tabellen. Både seier og uavgjort kan holde til sikker plass, men vi kan også rykke direkte ned med ett poeng og beholde kvalikplassen med tap. Med andre ord: Det blir en spennende og helt sikkert dramatisk avslutning på sesongen.

- Jeg har vært mentalt forberedt på at siste serierunde kunne bli slik siden første dagen min her. Vi har håpet å være i denne situasjonen, og så kom vi oss over streken en stund. Men vi visste også at vi hadde en vanskelig avslutning på sesongen, med Rosenborg, Molde, Haugesund i de siste rundene. Så får vi se om vi klarer å dra oss over streken til slutt, sier Rekdal.

Han gleder seg også over at det ble solgt 2000 sesongkort i løpet av mandagen, før det er klart om et blir Eliteserie-spill også neste år.

- En av oppgavene vi har er å skape entusiasme på Sørlandet igjen, og å få folk til å ønske å komme på kamp på Sparebanken Sør Arena. Det krever en del av oss, at vi har et lag som er attraktivt å se på, at vi har profiler her. Det har vi startet på, men sånne ting tar litt tid. Jeg som kommer utenfra opplever at entusiasmen er voksende rundt Start, sier han.

Stenger treninger

Treningene onsdag og torsdag holdes stengt for media og publikum slik at Rekdal kan jobbe med laget i fred. Han ønsker ikke å røpe for mye av kampplanen i forkant av oppgjøret.

50-åringen som har opplevd serieavslutninger der både seriegull og nedrykk har stått på spill er glad for den erfaringen han har.

- For min del er den erfaringen veldig viktig, men det skal overføres til spillerne også. Jeg kan ikke gjøre så mye annet enn å spre trygghet og sørge for at vi er godt forberedt. Vi må prøve å få flest mulig av dem til å spille sin beste kamp for året, klarer vi det så går det bra.

Annonse fra Obos-ligaen: