- Gleder meg til å se Tønnessen i Start-drakta

Frank Thomassen ser frem mot dagens kamp mot Sogndal.

FORAN  START - SOGNDAL
Med seier mot Raufoss gikk vi igjen forbi Sandefjord og ligger akkurat nå på direkte opprykksplass. Kampen mot Sogndal blir utrolig viktig, ikke bare for å holde dem på en betryggende avstand, men for å vise hele fotball-Norge at ting er på gang i Kristiansand. Vi har hentet flere lokale unggutter som alle har mange gode år foran seg i klubben -og det er bare å håpe at vi får se litt av hva de kan mot Sogndal. Jeg tror det blir en morsom høst for oss Start-supportere.

TABELLEN
2. Start........20 13-3-4 36-21 42 poeng
5. Sogndal....20 10-3-7 39-30 33 poeng

SOGNDAL FOTBALL
Den omvendte kampen ble spilt i Sogndal den 24 juli. Dette var den kampen som ble utsatt fra tidligere i sesongen da lagene begge hadde et par spillere på aldersbestemte landslag.
Start spilte en meget god bortekamp og vant fullt fortjent etter at Eirik Wichne leverte et klasseinnlegg i det 60 minutt som Steiring i Sogndal satte i eget mål. Kampen endte med en viktig 1-0 seier til bortelaget.

Sogndal har spilt 6 kamper siden tapet mot Start og har 4 seire, 1 uavgjort og 1 tap - og er for fullt med i kampen om de 4 playoff-plassene. Laget er faktisk nummer 2 på formtabellen når man ser over de 5 siste kampene.

Toppscorer for Eirik Bakke's mannskap er Sigurd Haugen med 10 scoringer, mens Eirik Schulze har nest flest med 6 nettkjenninger. Som kjent kommer Schulze til Start etter denne sesongen og det er gledelig å se at vi får en målfarlig midtbanespiller.
Toppscorer Sigurd Haugen ble tidligere i august solgt til Belgia, mens klubben nylig signerte Kristoffer Hoven fra Kristiansund. Kristoffer Hoven er en rask og sterk spiss, og han er faktisk storebror til Andreas Hoven som også nylig signerte for Sogndal. Andreas har allerede scoret 3 mål på 5 kamper for laget fra saftbygda.

Laget har ingen spillere ute med karantene - og har heller ikke noen spesielle skadeproblemer.

SOGNDALs 5 SISTE
4 august: Sogndal - Ull/Kisa 3-0 (serie)
11 august: Notodden - Sogndal 1-3 (serie)
17 august:Sogndal - Aalesund 2-3 (serie)
21 august: Tromsdalen - Sogndal 0-1 (serie)
25 august: Sogndal - Kongsvinger 2-0 (serie)

IK START
Hos Start soner Martin Ramsland sin siste kamp etter utvisningen han fikk mot Skeid. I tillegg soner Henrik Robstad karantene etter at han fikk sitt 6 gule kort mot Raufoss forrige helg. Inn for Robstad kommer vår nyeste signering - Kristoffer Tønnessen, mens det er litt større usikkerhet om hva som skjer på topp. Enten kan Mathias Bringaker fortsette på topp, men det er også veldig sannsynlig at Kevin Kabran går inn på topp og at Eman Markovic enten spiller kant eller i 10-er rollen bak spissen. Jeg tipper Markovic får sjansen og at Joey ønsker å ha Bringaker som et våpen fra benken.

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Strømmen - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

NOEN TANKER TIL SLUTT
Vi slet veldig i lange perioder mot Raufoss, og spesielt da hjemmelaget fortjent tok ledelsen var det nok endel Start-supportere som var bekymret. Det stod 1-0 til pause, men Start kom sterkere utover i 2.omgang og fikk tildelt straffespark i det 55 minutt. Aron Sigurdarson satte ballen kontrollert i mål. I det 77 minutt kom avgjørelsen da Afeez Aremu fikk et fantastisk treff fra ca 20 meter og ballen smalt inn bak en sjanseløs Raufoss-keeper. Dermed klarte Start å dra hjem en utrolig viktig 2-1 seier mot et av lagene som jager like bak.

I og med at Sandefjord avga poeng mot Nest Sotra, gikk Start nok en gang opp på direkte opprykksplass. Det kommer til å bli veldig spennende å se hvordan siste tredel av sesongen ender. Etter at vi har unnagjort 20 av 30 kamper tror jeg vi kan gratulerer Aalesund med opprykk. Jeg vil også påstå at det vil stå mellom Start og Sandefjord når det gjelder kampen om den andre plassen som gir direkte opprykk.

Etter to vanskelige bortekamper mot Skeid og Raufoss, skal vi nå tilbake til Sparebanken Sør Arena. Her har vi ikke tapt siden 22 juni da vi ble latterliggjort av Notodden. Etter dette har vi 3 strake seire og 9-2 i målforskjell. Det er ingen tvil om at Start nå har alle muligheter til å rykke direkte opp, men da må vi fortsette å vinne kamper.

Ellers så må vi jo få ønske velkommen til en ny lokal profil - nemlig Kristoffer Tønnessen - som vi har hentet fra Jerv. Dette er en ung spiller men som virkelig har levert sakene sine i Jerv. Han er rask og slår meget gode innlegg.
Jeg gleder meg til å se Tønnessen i Start-drakta og håper og tror at han vil ta ytterligere steg med bedre medspillere rundt seg enn det han hadde i Grimstad.

Det er mye bra som skjer både på og utenfor banen i disse dager. Gode og lokale spillere kommer inn, og Start vinner både fine og stygge seire på banen. Mer enn det kan vi ikke forvente synes jeg.

Vi har 10 kamper igjen av sesongen. La oss starte den siste tredjedelen med en imponerende kamp mot Sogndal. Vinner vi denne kampen er vi hele 12 poeng foran Sogndal, mens skulle det bli tap er avstanden kun 6 poeng. Alle forstår at dette er en viktig kamp..

Jeg håper det kommer mange sørlendinger til Sør Arena og heier gutta fram til 3 poeng lørdagens hjemmekamp - og at vi tar ytterligere steg mot opprykk!