- Gjestfriheten stopper der

Supporterblogger Frank Thomassen håper Start-publikummet gir Tom Nordlie en høflig applaus, men at den tidligere Start-treneren sendes hjem med null poeng.

Annonse:
FORAN  START - SKEID
Etter en lang pause er det nå klart for ny hjemmekamp mot Skeid før det er en ny to-ukers pause til neste kamp.
Det blir spennende å se hva slags mottakelse Tom Nordlie får, og ikke minst å se om vi kan ta vår fjerde strake seier i serien. Det er viktig å ikke gi Sandefjord og Aalesund for stor luke, så tre poeng i denne kampen er utrolig viktig. Så ta turen på kamp og hjelp Start-gutta til 3 poeng mot Nordlie & Co
 
 
 
TABELLEN
4. Start..... 8 5-1-2 14-9 16 poeng
12.Skeid... 9 2-3-4 11-12 9 poeng


SKEID
Skeid ble stiftet 1 januar 1915 og er en av de store klubbene fra spesielt 1950/1960-tallet. 
I seriespill har klubben 1 gull og 5 sølv, men det er spesielt i cupen laget har hatt stor suksess. Skeid har spilt hele 11 cupfinaler og har vunnet 8 av disse.
Klubben har dog slitt sportslig de siste 20 årene og har ikke spilt i toppdivisjonen siden 1999. Stort sett har laget slitt i 2 eller 3 divisjon, men under Tom Nordlies ledelse rykket laget opp i 1.divisjon foran denne sesongen.

De startet årets sesong greit med 5 poeng på sine 3 første kamper, men har slitt mer etter det og har kun tatt 4 poeng på sine 6 siste kamper.

Toppscorere for laget er David Tavakoli med 6 scoringer og Mesüt Can (fra Tyrkia) med 3 scoringer. Faktisk står disse to for 9 av Skeids 11 scoringer så langt i seriespill. 

Laget har ingen karantener til denne kampen.


SKEID's 5 SISTE KAMPER
5 mai: Ullensaker/Kisa - Skeid 3-2 (serie)
12 mai: Skeid - Raufoss 2-3 (serie)
16 mai: Sandefjord - Skeid 1-0 (serie)
22 mai:Kjelsås - Skeid 3-4 (cup)
26 mai: Skeid - Sandnes Ulf 0-0 (serie)


IK START
Hos Start så måtte Joackim Jørgensen stå over kampen mot Jerv pga en liten skade, men han er nok tilbake her og tar plassen ved siden av Damion Lowe. Tobias Christensen soner karantene for 4 gule kort, men kunne ikke spilt uansett da han er i U-20 VM. Adnan Hadzic er også i samme mesterskap og er derfor uaktuell. Jesper Daland måtte gå ut tidlig i en Start-2 kamp nylig og det betyr vel gjerne at han er uaktuell her.
Bortsett fra disse er det vel bare Akinyemi og Børufsen som er utilgjengelige pga sine skader. 

Blir litt spennende å se hvem som spiller i rollen til Tobias. Er mulig at Isaac Twum kommer inn og at han eller Aremu spiller i rollen bak spissene - eller så er vel kanskje Mikael Ugland en kandidat? Jeg tipper Twum kommer inn, og at vi starter med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Isaac Twum
Aron Sigurdarson

Mathias Bringaker



I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Kongsvinger - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Damion Lowe
Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kongsvinger:
Harald Holter



NOEN TANKER TIL SLUTT
Start leverte langtfra noen gnistrende kamp mot Jerv 16 mai, men på en dag der vi slet spesielt defensivt så klarte vi å ta en ny viktig 3-poenger. Det er ganske sterkt etter at Jerv kom tilbake fra 0-2 til 2-2. Det deles ikke ut stilkarakterer - og Start fikk maks uttelling poengmessig fra kampen og tok dermed sin tredje strake seier.
Spillemessig var det dog mye å gå på, og det vet samtlige i Start også.

Nå har gutta hatt 2,5 uker med pause i kampprogrammet, som nok var godt med tanke på spillet som ble servert mot Jerv, men samtidig så var vi inne i en god periode med flere seire på rad. En lang pause kan slå begge veier.

Helt siden 2006 har veldig mange ønsket Tom Nordlie tilbake til Kristiansand, og nå kommer han... men som trener for Skeid. Det blir spennende å se hva slags mottakelse han får. Jeg tipper han får applaus, for det er vanskelig å glemme de fantastiske kampene vi hadde i 2005 - og så får vi bare glemme det som skjedde spesielt de siste månedene av Tom Nordlies tid i Start. 
Han har nå trent Skeid i flere sesonger og klarte endelig å få klubben opp i 1.divisjon etter flere forsøk. Trolig vil det bli en kamp på nedre halvdel denne sesongen - men vi vet at Nordlie er en fantastisk motivator og det er godt mulig at laget vil klare seg med god margin.

I denne kampen skal derimot Skeid få slite - mot et opprykksjagende Start-lag. Det blir veldig spennende å se hvem som erstatter Tobias Christensen i denne kampen. Jeg kunne godt tenke meg å se Mikael Ugland få sjansen, men er vel mest sannsynlig at man velger det trygge ved å sette inn Isaac Twum. 

Dette er en viktig kamp for Start. Sandefjord vant sist og er nå 5 poeng foran oss på tabellen, mens Aalesund er 7 poeng foran oss (begge har spilt en kamp mer). Det er disse lagene vi må holde kontakt med på tabellen og dermed er det veldig viktig at vi tar 3 nye poeng søndag kveld. 

Det blir ingen enkel kamp, for vi vet at Tom Nordlie vil bruke alle sine triks for å motivere gutta sine til å skape problemer for hans tidligere arbeidsgiver.

Etter denne kampen spiller vi ikke hjemmekamp før Notodden kommer til Kr.sand 22 juni. Det er 3 nye uker uten hjemmekamp, så dette er sjansen sørlendingene har til å se Start spille kamp på hjemmebane.

Jeg håper mange tar turen på kamp og gir høflig applaus til Tom Nordlie, men at gjestfriheten stopper der, og vi kan sende Skeid hjem til Oslo med 0 poeng!

God kamp alle Start venner!
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Obos-ligaen: