Fredrik kommer hjem

Han er nærmest vokst opp i klubben. Nå kommer Fredrik Strømstad tilbake til Start for å hjelpe sørlandske fotballtalenter til å realisere sine drømmer.

Annonse:

- Det er kjempegøy å komme tilbake til Start, og å få være med i denne gruppa her. Det er jo fotball jeg kan, og det har vært den største delen av livet mitt, så da er det gøy å få muligheten til å bidra her, sier Strømstad. 

Det er seks år siden Fredrik Strømstad spilte sin siste kamp for Start. Nå er det klart at han blir en del av Starts utviklingsavdeling.

Han er ansatt på deltid som spillerutvikler.

Atle Roar Håland, utviklingsleder i Start, er veldig fornøyd med å få en ressurs som Strømstad inn i Start igjen.

- Fredrik er en veldig fotballklok person, med enorm erfaring. Han har spilt her i mange år, han har vært proff og han har spilt landskamper. I tillegg er han en ekte starter, han har har gått gradene her fra han var tre-fire år. Det er stort for klubben å få ham på plass igjen der han hører hjemme. Det er mange spillere som kommer til å nyte godt av det han har å dele, sier Håland.

- Han kommer til å jobbe med spillerutvikling både internt og eksternt, legger Håland til

Strømstad har de siste årene jobbet med solskjærming, gjennom selskapet hans Recto, og han understreker at han skal fortsette med det. Men en stor del av tiden blir nå tilbragt på Sparebanken Sør Arena, og ute hos Starts samarbeidsklubber.


Oppvokst i Start

Strømstad har vært i Start-miljøet omtrent fra han lærte å gå. 90-tallets Start-helter husker ham som den vesle gutten som hentet baller for dem på treningene på Kristiansand Stadion. Etter å ha gått gradene i klubben debuterte Lunds-gutten på A-laget i 2001, og de neste årene skulle teknikeren bli en yndling blant Starts supportere.

Han var sentral på laget som tok sølv i 2005, og fra 2005 til 2008 spilte også han 18 landskamper for Norge.

I 2008 gikk turen til Frankrike og Le Mans, men to ganger kom han tilbake til Start på lån. Totalt kan han se tilbake på 23 år som spiller i Start, og over 250 A-lagskamper.

1rllvjqymr3iz122glpkm7cf5s
Fredrik Strømstad i fint driv med ballen. Arkivfoto

Etter 2012-sesongen trappet han ned, og han har siden gjort lokalfotballen en attraksjon rikere ved spill for Tigerberget og Donn.

36-åringen ser nå frem til å bruke sin erfaring og kompetanse til å hjelpe morgendagens Start-spillere.

- Jeg tror det var viktig å gjøre noe annet enn fotball etter karrieren, å få prøve noe nytt. Men nå var tiden riktig for å komme tilbake. Solskjermingsfirmaet er oppe og går, og jeg har fått inn et par gode hjelpere der som gjør at jeg har mulighet til å kombinere det med dette, sier Strømstad.

- Jeg synes det er spennende det som skjer i Start nå, mye de nye eierne, det som skjer i utviklingsavdelingen, ja egentlig i hele klubben. Jeg håper jeg kan bidra med min erfaring, og at jeg kan hjelpe unge talenter til å realisere sine drømmer, sier Strømstad.

Møt også Fredrik i ukas FredagsLive, der han gjorde en noe spesiell ankomst...

Annonse fra Obos-ligaen: