Første trening på nytt kunstgress

Mye vær gjorde oppgaven mer utfordrende enn håpet, men PST sportsanlegg klarte likevel å levere nytt kunstgress i tide. I dag trente Start-laget for første gang på det nye underlaget.

Annonse:

- Vi er veldig glade for å få på plass nytt underlag, og jeg vet at spillerne har gledet seg lenge til dette, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start.

- All honnør til PST sportsanlegg som virkelig har stått på for å få dette til. Frost, kraftig regn og vind har skapt litt utfordringer, men de har funnet løsninger likevel. De har jobbet dag og natt, og virkelig lagt sjela si i dette, sier Langeland.

Robert Holland, prosjektleder i PST sportsanlegg, forteller at det nye kunstgresset, med navnet MX Elite, er det beste de har. 194 tonn med sand og 70 tonn med gummigranulat har de siste dagene blitt lagt på det nye kunstgresset. Det er cirka 90 tonn mer "innmat" enn det som lå igjen fra det forrige kunstgresset. Selve underlaget kom fra Nederland på lørdag, fire dager senere enn planlagt. Det gjorde at PST måtte stå på ekstra gjennom helga for å klare det.

Holland forteller at de var litt oppgitt da sterk vind blåste opp mye av det de hadde gjort i løpet av en lang lørdag, slik at hele søndagen gikk med til å legge gresset på nytt.

Image from iOS (1)
Slik så det ut etter at vinden hadde gjort sitt natt til søndag...

Men de siste dagene har været heldigvis lettet, og dermed har det gått unna. Den siste finpusset ble tatt rett før spillerne slapp ut på banen kl. 14.30 idag. Fredag skal banen merkes, og da er alt klart til kampen mot Jerv fredag kl. 17.

joey og pst2
Joey er takknemlig for den enorme innsatsen gjengen i PST sportslanlegg har lagt ned for å få banen klar.

- Det er helt fantastisk å få nytt underlag her. Det har vært sterkt ønsket lenge. Det er også fantastisk at vi får byttet det såpass tidlig at vi rekker å trene på det en del uker før seriestart, sier Joey Hardarson.

Før dagens treningsøkt var alle spillere og trenere borte hos arbeiderne fra PST for å takke dem for innsatsen.

Så bar det ut i firkant og småbanespill, en drømmetrening for enhver fotballspiller.

Her er noen bilder fra den "historiske" treningen på nytt underlag.

Fredag skal banen innvies i kamp, med lokaloppgjør mot Jerv. Det er også siste treningskamp i Kristiansand før Sandefjord kommer til Sparebanken Sør Arena 29. mars.

Har du sesongkort, har du gratis inngang.

Har du ikke sesongkort kan du kjøpe det her.

Her kjøper du billett kun til Jerv-kampen.


Annonse fra Obos-ligaen: