- Fornøyd med 1 poeng

Frank Thomassen om kampen mot Molde, og uka som venter.

Annonse:

FORAN START - MOLDE
Ingenting er gøyere enn viktige fotballkamper, og en viktigere uke enn den vi har foran oss nå - det vil det nok bli lenge til vi får oppleve igjen. Først tar vi i mot formlaget Molde som kjemper om medalje. Fire dager senere skal vi til Trondheim å kjempe om cupfinalebillett og så avsluttes det søndag kveld mot tabelljumbo Sandefjord. Det kommer til å bli ulidelig spennende og fakta er at vi neste søndag kveld kan sitte med fornyet eliteseriekontrakt og billetter til cupfinalen på Ullevaal.

Det er bare å glede seg, for det har sjeldent vært mer spennende å være Start-supporter enn det er akkurat nå.


TABELLEN
3. Molde...26...14-5-7...51-32...47 poeng
11. Start...26...8-5-13...27-43...29 poeng

MOLDE FOTBALLKLUBB

Molde var et av lagene som var ventet å kjempe helt i toppen og mange trodde de var laget som ville gi Rosenborg mest kamp om gullet da man samlet inn tipsene foran sesongstart. Men en ganske svak vårsesong ødela mye, og Molde lå etter 13 serierunder på en 8 plass - hele 11 poeng bak Rosenborg.

Nå skal det sies at Molde er i best form av samtlige lag over de siste 6 kampene, der de har vunnet 4 og spilt 2 uavgjort. I denne perioden vant de også fullt fortjent 1-0 over Rosenborg. Molde er nok det laget med høyest toppnivå i Eliteserien og det har vi blant annet sett i begge kampene mot Brann. I Bergen vant Molde 4-0 og i Molde ble det 5-1 seier. I disse kampene storspilte Molde.
Samtidig så har laget andre kamper der de har slitt betydelig mer. De ble blant annet slått ut av cupen etter 0-1 tap for Brattvåg. 
Ser vi litt mer på resultatene denne sesongen så er Molde det beste hjemmelaget i Eliteserien og de har tatt hele 31 av sine 47 poeng hjemme på Aker stadion.
På bortebane har laget 4-4-4 og 15-17 i målforskjell, så det er ingen tvil om at Molde trives bedre hjemme enn borte.

Toppscorer for Molde er kjempetalentet Erling Braut Håland med 12 scoringer. Han er allerede klar for Salzburg, men spiller ut denne sesongen for Molde. Nestemann på toppscorerlista er Fredrik Aursnes og Eirik Hestad som begge har 7 nettkjenninger så langt. Magnus Wolff Eikrem leder statistikken over flest målgivende. Han har kun spilt 10 kamper etter han kom i sommer, men har allerede 5 assisst. 
Ser vi på altomfotball's spillerbørs så leder Erling Braut Håland denne også, med et snitt på 5.84.

Laget har ingen spesielle skadeproblemer og har heller ingen som soner karantene i denne kampen.

Den omvendte kampen i Molde endte med 3-1 til Molde etter at Etzaz Hussein gav hjemmelaget 1-0 etter 23 minutter. Afeez Aremu utlignet på en perle fra langt hold ti minutter senere. I 2.omgang scoret Daniel Chima Chukwu og Ruben Gabrielsen og fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Start har tatt i mot Molde 29 ganger i Kristiansand. 14 av disse har endte med hjemmeseier, 8 har endt med poengdeling mens Molde har reist hjem med full pott 7 ganger. Målforskjellen er 49-39.


MOLDE'S 5 SISTE KAMPER
17 september: Molde - Kristiansund 3-2 (serie)
23 september: Strømsgodset - Molde 1-2 (serie)
30 september: Molde - Rosenborg 1-0 (serie)
7 oktober: Bodø/Glimt - Molde 0-1 (serie)
20 oktober: Molde - Sarpsborg 2-2 (serie)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Det er umulig å ikke nevne Erling Braut Håland her. Sønnen til Alf Inge Håland har hatt en meget god sesong med 12 scoringer og 4 målgivende så langt. Dette er en gutt som fylte 18 år i sommer og det ble tidlig klart at han kunne velge og vrake i tilbud fra utlandet etter sitt storspill. Valget falt på RB Salzburg. Håland har god fart og er veldig sterk og det er helt klart en spiller vi vil få høre mye mer til i årene som kommer. 

IK START
Hos Start er fremdeles Kabran og Børufsen ute med skader. I tillegg vil vi i denne kampen mangle både Damion Lowe og Afeez Aremu - som begge soner for gule kort. Trolig kommer Henrik Robstad inn i midtforsvaret, mens Adnan Hadzic tar plassen sentralt på midtbanen. Bortsett fra disse endringene tyder mye på at vi starter med samme mannskap som vi startet med i Tromsø.
Da er det disse 11 som starter mandag kveld (3-4-3 formasjon):


Jonas Deumeland

Espen Hammer-Berger
Simon Larsen
Henrik Robstad

Eirik Wichne
Erlend Segberg
Adnan Hadzic
Elliot Käck

Herolind Shala
Adeleke Akinyemi
Tobias Christensen


I FARESONEN
Mange spillere har nå fått flere gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles borte mot Sandefjord. 
Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Tobias Christensen
Sandefjord: Enric Vallés, Marius Høibråten, Rufo, Marc Vales, Håvard Storbæk

NOEN TANKER TIL SLUTT
Mot Tromsø gikk marginene nok en gang Starts vei, og det smalt vel i stolpene bak Deumeland minst 2 ganger - MEN vi klarte å gjøre det som virkelig betyr noe i fotball - nemlig å score flere enn vår motstander. 
Det har blitt scoret mange fine mål denne sesongen, men 1-0 scoringen var et nydelig mesterverk, regissert av Joey Hardason og mesterlig utført av Elliot Kack, Tobias Christensen og Herolind Shala. Det var uten tvil rundens scoring i Eliteserien og det gav oss den viktige ledelsen i en kamp som kunne vippe begge veier.

Med 3 poeng i Tromsø, tok vi vår andre borteseier på 3 kamper og vi tok den 4 seieren på våre 5 siste kamper. Det sendte oss opp på en deilig 11 plass - hele 5 poeng over 15.plassen som gir direkte nedrykk. Med vanskelige kamper på rekke og rad framover, var det derfor så utrolig viktig at vi fikk med oss full pott fra Nordens Paris.

En annen ting som er utrolig gledelig er at vi nok en gang scoret på dødball - og ikke bare en gang - men to ganger i løpet av samme kamp. Det er vanskelig å tro at Start ikke hadde scoret et eneste dødballmål inntil nylig, og nå har vi scoret alle våre tre siste mål på dødballer. La oss håpe det fortsetter og at Joey & resten av trenerapparatet kommer opp med noen flere lure frisparktrekk i tiden som kommer 

Mandag kveld er det Molde som kommer på besøk, og jeg mener at dette er den vanskeligste kampen vi har igjen denne sesongen. Molde er i best form av alle samtlige eliteserielag. De har en veldig god og målfarlig spiss og de kjemper om medalje. I tillegg til dette så mangler Start to av sine klart beste spillere i Damion Lowe og Afeez Aremu. Selv om vårt kollektiv har blitt mye bedre, så er det ingen tvil om at disse to gutta er veldig viktige i dette laget - og kanskje spesielt Damion Lowe som var helt fantastisk i de siste minuttene i Tromsø. Han var høyest og først i alle dueller - og har virkelig tatt store steg de siste månedene.

I og med at Start har noen poeng forsprang på mange av konkurrentene så er jeg godt fornøyd om vi får med oss 1 poeng fra denne kampen. Vi vet at flere av bunnlagene skal spille innbyrdes i de neste rundene og dermed kan hvert eneste poeng bli utrolig viktig. Kanskje trenger vi bare et par poeng til? Det er uansett helt klart at 1 poeng i kampen mot Molde vil bety mye i kampen om å holde plassen. Men det blir langtfra enkelt mot et veldig godt Molde-lag i storform.

Samtidig så har Start nå fått en utrolig evne til å vippe jevne oppgjør i sin favør... Klarer vi å vippe også denne kampen i vår favør, så tror jeg vi kan slå fast at plassen er bortimot sikret. Selv om vi mangler to gode spillere, så er jeg sikker på at Kjetil Rekdal vil få gutta til å gi 110 prosent. I tillegg er Rekdal en slu rev som nok har klekket ut en plan på hvordan Molde skal stoppes.. 
Begge lag starter med 11 spillere og vi spiller på vår hjemmebane - en hjemmebane som begynner å bli ganske så fryktet.
Ingenting er umulig i fotball og det har skjedd større under enn at Start slår Molde i en viktig kamp på Sparebanken Sør Arena.

Denne uken er den viktigste uken så langt denne sesongen. Vi skal spille mot Molde mandag, før det er semifinale i cupen i Trondheim på torsdag. Det hele avsluttes med en ultra-viktig kamp i Sandefjord søndag kveld. Det er bare å glede seg til 3 utrolig spennende kamper. Både eliteserieplass 2019 og cupfinale 2018 kan sikres denne uka. Det er bare å drømme i vei!! Vi har sett mange drømmer bli til virkelighet de siste ukene....

Velkommen til Sparebanken Sør Arena mandag kveld. Hjelp Kjetil Rekdal og resten av Start-gutta til å få en pangstart på sesongens viktigste uke.

- Frank Thomassen - 

Annonse fra Obos-ligaen: