FORAN START - FLORØ

Det inviteres til Start-fest søndag kveld.

Det blir fullt hus og soleklar ny publikumsrekord for sesongen og jeg håper virkelig at det blir levert årsbeste både på og utenfor banen. 

TABELLEN 
3. Start.. 17...10-4-4...34-20..34
5. Florø.. 17....8-4-6....29-24..28


FLORØ FOTBALL
Florø er definitivt OBOS-ligaens store overraskelse denne sesongen. Laget var så sent om i november 2009 rangert som nummer 304 i norsk fotball og er nå et lag som alle kjenner til. Etter at de rykket opp i OBOS-ligaen foran denne sesongen var det mange som trodde de ville rykke rett ned igjen, men i øyeblikket er de formlag nummer en i divisjonen. Laget kom til 1/8 finale i cupen der de ble slått ut av Kristiansund sist onsdag, men i serien har de 6 strake seire og dermed er de i ferd med å komme opp til Start, Sandnes Ulf og Ranheim som for øyeblikket kjemper om direkte opprykk sammen med suverene Bodø/Glimt.
Og disse seirene er ikke bare mot svak mostand. I begynnelsen vant laget blant annet 2-0 borte mot Ranheim som er et meget sterkt resultat.

Toppscorer for de blå/svarte er Endre Kupen med 9 scoringer på 11 kamper. Det er veldig sterkt.

Laget har ingen karantener og heller ikke noen skader av betydning, så man må regne med at de kommer med sine beste spillere til Kristiansand.

FLORØ's 5 SISTE KAMPER
2 juli: Ranheim - Florø 0-2 (serie)
23 juli: Florø - Fredrikstad 4-1 (serie)
30 juli: Elverum - Florø 3-4 (serie)
6 august: Florø - Kongsvinger 1-0 (serie)
9 august: Kristiansund - Florø 1-0 (cup)

IK START
Hos Start så er Gummi tilbake fra karantene mens Henrik Robstad er skadefri, og dermed kan Steinar Pedersen velge fra en skadefri tropp (hvis vi ser bort fra Salvesen, Sigurdsen og Hollingen som er ute i lang tid)
Mye tyder på at vi starter med disse: (4-3-3)
Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Rolf Daniel Vikstøl
Henrik Robstad

Niels Vorthoren
Erlend Segberg
Thomas Zernichow

Daniel Aase
Abubakar Ibrahim
Espen Børufsen


I FARESONEN
Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. I neste runde spiller vi borte mot Ullensaker/Kisa, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
Start: Daniel Aase, Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Tapio Heikkila, Erlend Segberg
Ullensaker/Kisa: Jan Tore Amundsen, Niklas Sandberg, Kristoffer Ødemarksbakken, Nicolay Solberg


NOEN TANKER TIL SLUTT
Forrige runde leverte vi årsbeste i 1.omgang og rundspilte laget til Vegard Hansen og burde ledet med mye mer enn 2-0 til pause. Da var det plutselig morro å se på Start igjen. Men, så skjer det som ofte skjer i fotball. Vi slipper inn et unødvendig mål, og plutselig er det vi som blir presset bakover. Heldigvis klarte vi å holde det helt inn og dermed la vi press på de andre opprykkskandidatene. Sandnes Ulf spilt uavgjort og dermed dro vi fra dem med 2 poeng. Ranheim vant igjen og beholdt 2.plassen på tabellen.

Denne gangen får vi besøk av formlag nummer en i norsk fotball. Ingen lag i de to øverste divisjonene har tatt flere poeng enn Florø de siste 6 rundene. Sist onsdag spilte de også åttendelsfinale mot Kristiansund og klarte seg veldig bra - men med 0-1 tap var cupeventyret over.
I og med at Start for lengst er utslått av cupen har vi denne uken fått mer hvile og jeg håper virkelig at det blir utslagsgivende i denne kampen. 

Vi må spesielt passe på Endre Kupen som har scoret hele 9 mål denne sesongen. Kupen ble forøvrig belønnet med ny kontrakt i forrige uke - som binder spissen til klubben ut 2021-sesongen. 

Det er nok mange som skulle ønske at det var kommet inn noen nye spillere til Start etter at Tor-Kristian Karlsen tok over som sportslig leder. Det har ikke skjedd, men jeg vil tro at det jobbes hardt for å få inn noen nye krefter og at noe skjer neste uke. En som er ny på feltet er assistenttrener Mitch Priest, og det er jo godt mulig at han kan bidra til å gjøre de spillerne vi allerede har til bedre fotballspillere.

Ellers så inviterer våre nye investorer til fotballfest søndag kveld. Med gratis hamburgere og billettpriser til 1 krone så er det helt klart at det vil bli bortimot helt fullt når Florø kommer på besøk. Det er trolig bare på bortefeltet det vil bli glissent i denne kampen og dermed er det lov å håpe på fest både på og utenfor banen. Jeg håper vi får trampeklapp og HEIA START-rop og at folk river seg litt med i det som skjer. Jeg håper inderlig at de som normalt ikke kommer på kamp, men som kommer denne kvelden får en kanonbra opplevelse og at folk innser hvor utrolig mye gøyere det er å oppleve fotball LIVE på stadion i forhold til hjemme i sofaen. Hvis mange nok får en slik opplevelse så er det gode sjanser at de kommer tilbake til neste hjemmekamp. 

Tidligere sesonger har slike billett-stunt som dette nesten utelukkende bidratt til elendig Start-spill, så jeg håper virkelig at masse folk på tribunen begeistrer og motiverer spillerne til å gi det lille ekstra - og at det ikke knyter seg. Hvis vi kan få til det spillet og det trøkket vi viste i 1.omgang mot Mjøndalen så vil de 7000-8000 som komme få en utrolig god opplevelse. Og aller viktigst - at Start får 3 nye poeng i kampen om å rykke direkte opp. 
Dersom vi vinner denne kampen vil vi få hele 9 poengs luke ned til Florø på 5.plass. Da tror jeg virkelig at vi kan slå fast at det kun vil stå mellom tre lag når det gjelder å sikre seg den viktige 2.plassen.

Denne kampen er utrolig viktig og dermed håper jeg at både spillere og publikum leverer årsbeste - og at vi tar et nytt stort steg mot opprykk

HEIA START!!


FROM OVER THERE, 
- Frank Thomassen -

Annonse fra Eliteserien: