Foran Start - AaFK

Frank Thomassen håper på et revansjesugent Start-lag i dagens kamp.

Annonse:

FORAN START - AALESUND

Etter ydmykelsen i Bodø forrige helg, håper jeg virkelig at det er en gjeng med revansjesugne Start-spillere som tar i mot Aalesund i en utrolig viktig kamp. Nå har vi to hjemmeseire på rad, og vinner vi mot Aalesund får vi en god luke til dem, samt kontakt med flere lag over oss. Denne kampen skal vinnes!!

TID: Søndag 30 august kl.1800

STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN 
15. Start....... 16..2-6-8....17-34...12 poeng
16. Aalesund..15..1-4-10...21-46...7 poeng


AALESUNDS FOTBALL KLUBB
Aalesund har fortsatt å slite, og har faktisk bare en seier denne sesongen. Den kom som kjent mot oss etter et fryktelig skuespill av Castro. 
Tapet mot Haugesund forrige helg ble for mye for ledelsen i Aalesund og det var ingen overraskelse at Lars Bohinen måtte forlate jobben. Det var heller ingen overraskelse at ny trener ble Lars Arne Nilsen. Den sparkede Brann-treneren har bosted like ved Color Line stadion, og er nok veldig revansjesugen etter at han måtte gå fra Brann.

Mens Lars Bohinen brukte en treer i forsvaret, vil Lars Arne Nilsen spille med 4 bak. Det er nok håp om at dette vil tette slukene bakerst etter at laget har sluppet inn hele 46 mål på 15 kamper. Det er et snitt på over 3 pr kamp.
Lars Arne Nilsen sier også at han liker å spille med et 6-5 system (der keeperen er medregnet i forsvaret). Da har han en spydspiss, to kantspillere og to hengespisser som skal skape ting offensivt - og så har man en forsvarsfirer og en defensiv midtbanespiller som skal tette igjen bakover. Det vil vel da se ut som et 4-1-4-1 system, selv om det offisielt blir kalt 4-3-3. Vi får se om de 5 dagene han har hatt med spillerne sine er nok for å få dette nye systemet til å sitte.

Om Aalesund har slitt med å tette igjen bakover, så har de i det minste en spiss i scoringsform. Hólmbert Fridjónsson har scoret hele 11 mål så langt. Det er flere enn resten av laget har scoret tilsammen (Aafk har 21 scoringer så langt). Start fikk erfare dette da Fridjonsson scoret 3 mål mot oss for noen uker siden og spissen har også nå blitt belønnet for den gode formen gjennom en plass på det islandske landslaget som skal spille Nations league mot England og Belgia.

Mot Start mangler laget Stålinho (ankel) og Agdestein (korsbånd).
Disse to spillerne er tvilsomme: Sno (smell). Larsen (hjernerystelse).

Her er laget Aalesund stilte med I forrige kamp mot Haugesund (3-4-3): 


1 Andreas Lie

4 Jonas Grønner 
3 Daníel Leó Grétarsson 
5 Oddbjørn Lie

2 Shaquill Sno 
20 Parfait Bizoza 
8 Fredrik Carlsen (k) 
11 Simen Bolkan Nordli 

38 Isak Dybvik Määttä 
10 Hólmbert Fridjónsson 
9 Niklas Castro

INNBYTTERE
25 Gudmund Kongshavn 
6 Daan Klinkenberg 
18 David Kristján Ólafsson 
16 Jørgen Hatlehol 
41 Markus Karlsbakk 
14 Jordon Mutch 
7 Nenass 
30 Izu Uzochukwu 
22 Sigurd Haugen 


AALESUND'S 5 SISTE KAMPER
29 juli: Aalesund - Start 3-2 (serie)
2 august: Sarpsborg - Aalesund 4-0 (serie)
9 august: Aalesund - Viking 2-2 (serie)
16 august: Rosenborg - Aalesund 3-2 (serie)
22 august: Aalesund - Haugesund 1-3 (serie)


IK START
Hos Start er Aremu solgt til St.Pauli. Martin Ramsland og Andri Tryggvason er ute med skader, og det regner jeg med Mathias Bringaker også er. Jonas Deumeland ble nylig far og besøkte mor og baby i Belgia forrige helg, men jeg håper virkelig at han er tilbake til denne viktige kampen. Jeg tipper vi spiller med dette laget: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen

Isaac Twum
Eirik Schulze

Espen Børufsen
Eman Markovic
Kasper Skaanes

Kevin Kabran


I FARESONEN

Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Kristiansund. For Kristiansund, så har de to kamper før de skal til Kristiansand. Start har følgende i faresonen:

Start:

Eirik Wichne
Eirik Schulze
Erlend Segberg
Kevin Kabran

Kristiansund
Kristiansund har ingen i faresonen, men har har 6 spillere med 2 gule kort, så hvis en av disse får gult i begge de neste kampene, så må de stå over mot Start.


NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Glimt forrige helg ble en tung opplevelse, og da det stod 6-0 til hjemmelaget med en halvtime igjen var jeg bekymret for at nye negative rekorder ville blitt satt. Heldigvis endte det "bare 6-0" men det var nok like mye pga et hjemmelag som slapp seg ned. Joda, Start var fryktelig svake, MEN her må vi også rose et fantastisk godt hjemmelag. Dette Bodø/Glimt-laget er klart best i Norge akkurat nå og jeg blir veldig overrasket om de ikke vinner serien med klar margin denne sesongen. De har masse fart og kreativitet framover og når de i tillegg har spilt inn et system med god samhandling, så blir det farlig hver gang de har ballen. Av og til må man bare innrømme at man ikke er gode nok, og det var fasiten etter denne kampen. Jeg håper at Starts spillere bruker Glimts angrepsspill som inspirasjon for jobben de legger ned på treningsfeltet (og så er det selvsagt mange ting man kan rette på i eget spill også).

Nå er den kampen historie, og det gjenstår en kamp til før vi skal ha 3 uker uten kamp. I løpet av den pausen får vi også inn Christian Bolanos - i tillegg går det rykter om Mohamed El Makrini. Dette ser ut som gode signeringer, men mot Aalesund må vi klare oss med de vi har.

Dette er en utrolig viktig kamp. Vinner vi mot Lars Arne Nilsen's nye lag, så er luken ned til dem hele 8 poeng. Taper vi, så er de kun 2 poeng bak. Aalesund har i tillegg en kamp mindre spilt, så det sier seg selv at dette er en 6-poengskamp for begge lag.

Når Joey skal ha spillermøte foran kampen, så håper jeg han setter opp et bilde av Niklas Castro. Dette er en skuespiller som trolig kostet oss 3 poeng i Aalesund - og jeg håper at Start-spillerne er utrolig tente på å vise Castro at slikt skuespill ikke aksepteres. Det gjør det heller ikke noe bedre at Castro ikke beklaget noe etter kampen. Han påstår selv at det var kontakt når alle TV-bilder viser at det var 100% skuespill. Skålevik sa i intervju etter kampen at Castro burde passe på anklene sine når de kommer til Kristiansand, og selv om vi ikke vil ha noen spillere utvist, så håper jeg det smeller litt ekstra i taklingene når Castro har ballen - og at de 200 som får billett til kampen bidrar med buing hver gang Castro har ballen. 

For Starts del, så håper jeg man også er revansjesugne etter ydmykelsen i Bodø. At man innser at den innsatsen ikke var god nok. Det eneste som gir resultater er kriging i 2 x 45 minutter. I tillegg må man få Castro og Fridjonsson ut av kampen. Får man disse ut av kampen, så er mye gjort. Resten av Aalesund er ikke så gode - og spesielt defensivt har de virkelig slitt denne sesongen. 

Nå har de derimot fått ny trener, og det er alltid litt usikkerhet rundt et trenerbytte. Av og til får man en liten boost når det kommer ny trener, men jeg håper virkelig at Start dreper dette tidlig i kampen og at vi kan få et par tidlige mål. Lar vi Aalesund få det første målet, vil de få selvtillit og tro på det de holder på med, og er det noe Lars Arne Nilsen er god til, så er det defensiv organisering. 

Taper vi denne kampen, tror jeg det beste vi kan håpe på er kvalik, men vinner vi denne, er det full kontakt med flere andre lag.

Det er nå Start-gutta må vise at de VIL spille eliteseriefotball også i 2021. Man kan ikke tape slike kamper som dette om man vil spille med de beste lagene. 
Jeg gleder meg til kamp og håper vi får en skikkelig revansje mot skuespiller Castro og hans lagkamerater.

LYKKE TIL ALLE START-VENNER!!!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: