Det endte 3-1 - Vi rykker ned

Det begynte så bra, men tre Haugesund-mål etter pause sendte Start ned i OBOS-ligaen. (Foto: NTB Scanpix)

Lørdag kveld var der klart for en nervepirrende sesongavslutning i bunnstriden hvor Start både kunne rykke ned, ende på kvalik og ende på sikker plass, alt avhengig av resultatet i Haugesund og i de andre kampene i nedrykksstriden.

Før lørdagens kamp stod Start med to strake tap, mot henholdsvis Sandefjord borte (4-1-tap) og Rosenborg hjemme (0-1-tap). Haugesund på sin side har levert en god sesong, men etter 2-0-seier hjemme mot Ranheim i forrige hjemmekamp og 2-0-tap i Molde i sist kamp, er laget låst til 4. plassen på tabellen, uavhengig av resultat i dagens kamp.

Til denne kampen er Erlend Segberg og Damion Lowe ute med karantene mens Kevin Kabran er tilbake etter skade.

Starts lag (1-3-4-3):

Jonas Deumeland - Espen Hammer Berger, Simon Larsen, Henrik Robstad - Eirik Wichne, Adnan Hadzic (Christensen fra 71), Herolind Shala (K), Niklas Sandberg - Kasper Skaanes (Aremu fra 81), Adeleke Akinyemi (Bringaker fra 60), Kevin Kabran.

Innbyttere: Håkon Opdal, Elliot Käck, Afeez Aremu, Isaac Twum, Tobias Christensen, Aron Sigurdarson, Mathias Bringaker.

Haugesunds lag (4-4-1-1):

Helge Sandvik - Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Ben Karamoko (Leite fra 51), Alexander Stølås - David Akintola (Svendsen fra 79), Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Torbjørn Kallevåg (Kone fra 58) - Christian Grindheim - Ibrahima Wadji.

Innbyttere: Herman Fossdal, Marko Cosic, Anthony Izuchukwu, Ibrahima Koné, Bruno Leite, Anthony Ikedi og Tobias Svendsen.

FK Haugesund - Start 3-1

• Pause: 0-1

• Haugesund stadion

• Eliteserien, runde 30

• Dommer: Kai Erik Steen, Gneist IL

• Gult kort: Helge Sandvik (62), Haugesund, Adnan Hadzic (33), Adeleke Akinyemi (45), Start.

• Rødt kort: Ingen.

• Mål: 0-1 Adeleke Akinyemi (12), 1-1 David Akintola (59), 2-1 Ibrahima Wadji (68), 3-1 Ibrahima Wadji (77)

• Tilskuere: 3.841

1. min: Start med avspark i denne skjebnekampen.

12. min: 0-1 Start tar ledelsen i Haugesund!! En lang ball blir sendt mot Kabran og Akinyemi. Ballen ender hos sistnevnte som sender Start i ledelsen.

22. min: Halvveis i 1. omgang og det har ikke vært de store hendelsene bortsett fra scoringen.

27. min: Haugesund i angrep og Grindheim kommer seg til et skuddforsøk fra 15 meter. Forsøket går over og til corner. Den blir det ikke noe ut av.

31. min: Wadji setter ballen i mål for Haugesund, men assistentdommeren er oppe med flagget og avvinker for offside.

33. min: Gult kort til Adnan Hadzic for å hindre en overgang.

41. min: Småskummelt for Start etter et frispark, men keeper får tak i ballen, og hjemmelaget får i tillegg frispark.

45. min: Minimum tre minutter tillegg, blant annet på grunn av et lite skadeavbrekk i omgangen

45. min: Akinyemi er litt for tøff mot en FKH-spiller og får det gule kortet.

45. min: Nære for Haugesund, men Deumeland får gitt til corner. Den ender over mål og til utspill.

Pause, og Start tar med seg en 1-0-ledelse inn i garderoben.

2. omgang

46. min: Start sparker igang den andre omgangen. Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.

48. min: Start med omgangens første corner. Den ender med et nytt hjørnespark. Blir klarert, men Start beholder ballen og slår inn igjen. Da ser dommer noe i feltet og blåser frispark til Haugesund.

51. min: Bytte Haugesund: Karamoko må gi seg med skade. Inn kommer Bruno Leite.

58. min: Bytte Haugesund: Kallevåg ut - Kone inn.

59. min: 1-1 Akintola utligner for Haugesund etter corner.

60. min: Bytte Start: Akinyemi ut - Bringaker inn.

62. min: Bringaker får frispark like utenfor 16 meteren etter en situasjon med FKH-keeper Sandvik. Sistnevnte får det gule kortet.

63. min: Kabran skyter i tverrliggeren! Får corner. Ender med kast på motsatt side.

66. min: Skummel mulighet for Kabran som får til en bue på ballen, men Sandvik får ta i ballen.

68. min: 2-1. Wadji sender Haugesund i ledelsen.

71. min: Bytte Start: Hadzic ut - Christensen inn.

77. min: 3-1 Wadji øker ledelsen for Haugesund.

79. min: Bytte Haugesund: Akintola ut - Svendsen inn.

81. min: Bytte Start: Skaanes ut - Aremu inn.

82. min: Start med noen cornere de siste minuttene, men uten å skape allverden.

83. min: Wadji kontrer for Haugesund og kommer seg til en mulighet, men Deumeland avverger. Hjemmelaget beholder ballen, men Start holder unna.

85. min: Kone med ny mulighet for Haugesund, men Deumeland er der igjen og avverger.

87. min: Christensen med en mulighet for Start, men FKH-keeper Sandvik får avverget.

90. min: Minimum fire minutter tillegg.

Slutt!

Haugesund vinner 3-1. Start får heller ikke noe hjelp av Strømsgodset som møtte Stabæk på Nadderud. Den kampen endte 2-2.

Dermed må Start ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen.