Endrer opprykkskvaliken

Nå blir veien til opprykk kortere for laget som ender som nr. 3 i OBOS-ligaen. Arkivfoto

Fotballtinget vedtok i helgen en ny kvalifiseringsregel som gjør det mer ettertraktet for klubber i OBOS-ligaen å komme høyest mulig på tabellen.

Lagene som ender på 3.- til 6.-plass skal, som tidligere, spille kvalifisering om opprykk til Eliteserien.

Tidligere har nummer 3 og 6 møtt hverandre, mens nummer 4 og 5 møtes. Det høyeste rangerte laget har hjemmekamp. Deretter spiller vinnerne mot hverandre på hjemmebanen til det høyest rangerte laget. Til slutt skal det gjenstående OBOS-liga-laget spille mot nummer 14 i Eliteserien hjemme og borte for en plass i kommende sesongs Eliteserie.

Fra og med 2019-sesongen vil det i større grad lønne seg å komme så høyt som mulig på tabellen for kvalifiseringslagene.

Nå skal nummer fem og seks møtes på førstnevnte hjemmebane. Deretter møter vinneren nummer 4 på sistnevntes hjemmebane. Vinneren av oppgjøret spiller borte mot nummer tre. Til slutt skal det gjenstående laget møte nummer 14 i Eliteserien.

Endringen innebærer en mye lenger vei til Eliteserien for nummer seks enn for nummer tre i OBOS-ligaen.

Forslaget ble vedtatt med 203 mot 5 stemmer.

 

Færre rykker ned fra 3. divisjon

På Forbundstinget ble det også bestemt at antall lag som rykker ned fra Norsk Tipping Ligaen reduseres fra 24 til 18. Det vil si at tre lag i hver avdeling går ned, mot fire i fjor. 

Start 2 berget plassen i Norsk Tipping Ligaen i fjor etter en sterk høstsesong.

Annonse fra Obos-ligaen: