Dette venter oss i serieåpningen

Supporterblogger Frank Thomassen ser frem mot serieåpningen mot Strømsgodset.

Annonse:
TID: Onsdag 17.juni kl.1800
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN 
1. Start.............. 0...0-0-0...0-0...0 poeng
1. Strømsgodset. 0...0-0-0...0-0...0 poeng


STRØMSGODSET IDRETTSFORENING 
Strømsgodset hadde en tung 2019-sesong og slet lenge helt i bunnen. Henrik Pedersen tok over trenerjobben den 20 juni, og fikk etterhvert gode resultater med laget fra Drammen. Laget hadde blant annet kun 2 tap på sine 10 sister kamper og med 2 strake seire på slutten, krabbet laget over nedrykksstreken. En som skal ha en del av æren for det er en kar vi kjenner godt til - Lars-Jørgen Salvesen, som scoret 7 mål på 13 kamper. Salvesen har også scoret jevnt og trutt i treningskampene og blir veldig viktig for Godset denne sesongen.

Foran denne sesongen har laget mistet ganske mange spillere. Her er noen:
Mounir Hamoud (lagt opp)
Muhammed Keita (reist til Saudi-Arabia.)
Martin Hansen (Hannover.)
Martin Rønning Ovenstad (Mjøndalen.)
Henning Haugers kontrakt gikk ut.
Lars Sætra (Tromsø.)
Jakob Glesnes (USA.)

Av spillere inn har en del spillere kommet tilbake fra låneopphold, mens man blant andre har hentet disse:
Niklas Gunnarson (Sarpsborg 08)
Janis Ikunieks (Fk Liepaja, Latvia)
Ari Leifsson (Fylkir, Island)
Marcus Mølvadgaard (Randers, Danmark)

Det er mye som tyder på at Godset vil kjempe rundt samme plass som de endte på i 2019, men det er verdt å merke seg at de har en tynn stall og er sårbare for skader. I tillegg er det viktig at en spiller som Lars-Jørgen Salvesen innfrir - og holder seg skadefri. Bak han er det få alternativer på spissplassen i Godset.

Ellers kan det nevnes at trener Henrik Pedersen har et knallhardt treningsregime og setter veldig høye krav til spillerne sine når det gjelder fysisk form. Med et tett kampprogram, kan dette fort føre til belastningsskader hos spillerne.
Foran kampen mot Start har man derimot lite skader. Det er kun forsvarspiller Mendy som definitivt er ute, mens Tchamba (også han forsvarspiller) er usikker med et vondt lår. Han har stått over Godset's to siste treningskamper og er nok usikker til kampen i Kristiansand.

Her er laget Godset stilte med i forrige kamp (mot Raufoss)
Viljar Myhra - Nico Mickelson, Sondre Fosnæss Hanssen, Ari Leifsson, Jonathan Parr (Lars Vilsvik i 45 min) - Mikkel Maigaard (Johan Hove i 45 min), Ipalibo Jack (Kreshnik Krasniqi i 5 min), Herman Stengel - Kristoffer Tokstad (Halldor Stenevik i 3 min), Lars-Jørgen Salvesen (Simen Hammershaug i 2 min), Jani Ikaunieks (Moses Mawa i 15 min)


STRØMSGODSET'S 5 SISTE KAMPER
27 februar: Strømsgodset - Tromsø 1-0 (treningskamp)
5 mars: Strømsgodset - Vålerenga 1-3 (treningskamp)
30 mai: Strømsgodset - Mjøndalen 2-1 (treningskamp)
2 juni: Strømsgodset - Stabæk 1-0 (treningskamp)
9 juni: Strømsgodset - Raufoss 3-0 (treningskamp)


IK START
Hos Start, er Gjesdal ute hele sesongen med skade, mens Akinyemi og Ramsland også har litt tid før de er spilleklare. Eirik Wichne måtte gå ut tidlig mot Sarpsborg, men er trolig klar til kampen mot Godset. Schulze trenger nok litt mer kamptrening og starter nok på benken. Jeg tipper vi starter med dette laget:
(4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joackim Jørgensen
Kristoffer Tønnesen

Erlend Segberg
Afeez Aremu

Kevin Kabran
Eman Markovic
Kasper Skaanes

Steffen Lie-Skålevik



NOEN TANKER TIL SLUTT
Du verden hvilken rar vår vi har opplevd. Ingen kunne vel forestille seg at serien ikke kunne starte opp igjen før midten av juni - og med maksimalt 200 tilskuere på tribunene. Siste gang vi spilte en offisiell kamp var da Ramsland omtrent alene sendte oss opp i Eliteserien, og vi fikk oppleve uvirkelige gledesscener fra Åråsen med kyss, klapp og klem blant både spillere, trenere og supportere. Nå er det så vidt spillerne kan gi en high-five til hverandre!!

Mye har skjedd i Start siden mirakelet den herlige desemberkvelden. Flere spillere har reist, mens noen andre har kommet til - men det som er tydelig er eiernes ønske om at vi skal ha mange lokale spillere på laget. Ser man på A-stallen så er det minst 13-14 lokale spillere - og det er veldig gledelig. I tillegg har vi et veldig ungt lag. Da vi nylig spilte treningskamp mot Odd, hadde Start et snitt på rundt 22 år, mens Odd hadde et snitt på rundt 28 år - og det viser veldig tydelig at vi har et lag for fremtiden.

Så gjenstår det jo å se om dette mannskapet er godt nok til å klare det som er sesongens store mål - nemlig å holde plassen i eliteserien. "Alle" eksperter tror Start rykker ned - eller i beste fall kaprer kvalikplassen og jeg håper virkelig at Joey Hardarson bruker dette som inspirasjon når alvoret starter. Nå kan Start komme til hver eneste kamp uten press, og så får vi håpe vi får se Start gå respektløst til verks og at man kan vise noe helt annet enn det vi så i siste treningskamp mot Sarpsborg 08. 

Normalt ville jeg brukt endel bokstaver til å oppfordre folk til å komme på kamp, men i denne perioden er det kun 200 utvalgte som får muligheten til å se seriepremieren live. Resten av oss får følge med kampen fra godstolen og så får vi bare håpe at de fleste er klare til å dra på kamp så fort dette blir tillatt.

Onsdag kveld braker det løs - og vi møter et lag som slet i store deler av fjoråret, men som kom seg godt mot slutten. Godset har hatt gode resultater i treningskampene og på topp har de en ung sørlending som trolig er veldig motivert for å vise at det var feil av Start å låne han bort for et par år siden. Nå ser vi mer og mer hva slags klasseavslutter Salvesen er, og jeg håper at han en dag kan banke inn mål - også for Start.

Jeg gleder meg til kamp, og håper Start kan overraske allerede i første runde. Godset er nok favoritter, men Start har mer enn gode nok spillere til å bli det første laget denne runden som vinner på hjemmebane. Skal man derimot klare dette, må vi matche Godset på innsats. Vi kan ikke tro vi får noe gratis i dette selskapet. Det så vi i forrige treningskamp. La oss håpe at Joey og trener-teamet kan få samtlige Start-gutter til å hente ut det som trengs for å slå Salvesen & co.

Lykke til med sesongen alle Start-venner.
 
From over there,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Obos-ligaen: