- Det har skjedd større undere enn at Start slår Rosenborg

Frank Thomassen gleder seg over at norges største klubb igjen er tilbake på Sørlandet, men han tror det blir tøft å få med seg poeng.

Annonse:

FORAN START - ROSENBORG
Dessverre ble det et nytt tungt tap i Sarpsborg og dermed havnet Start under streken for første gang denne sesongen. Torsdag kveld kommer medaljefavoritt Rosenborg, og det blir ikke noen enkel kamp for et Start lag uten spesielt mye selvtillit. Samtidig vet vi at overraskelser skjer, og det har definitivt skjedd større fotballbomber enn om Start tar poeng fra Rosenborg i Kristiansand. 

 

TID: Torsdag 16.juli kl.2030
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN 
7. Rosenborg.. 7...3-2-2...11-6...11 poeng
15. Start........ 7...0-3-4...7-15...3 poeng


ROSENBORG BALLKLUBB
Etter at Rosenborg vant serien i 2018 slet de vesentlig mer i fjor, da de til slutt endte på 3 plass - bak Molde og Glimt. 

Ser vi på spillere ut og inn, så har klubben mistet flere sentrale spillere, men har også kunne erstatte flere av disse med flere kvalitetsspillere.

Her er spillerne Rosenborg har mistet foran denne sesongen:
Alexander Søderlund (BK Häcken)
Mike Jensen (APOEL)
Yann-Erik de Lanley (Viking)
Arild Østbø (Viking)
Olaus Skarsem (Kristiansund)
Jonathan Levi (IFK Norrköping)
Tobias Bjørnebye (Sogndal)
Djordje Denic (lån, Apollon Limassol)
Igho Ogbu (lån, Sogndal)
Torbjørn Lysaker Heggem (lån, Ranheim)
David Akintola (returnerer fra lån, FC Midtjylland)
Bjørn Maars Johnsen (returnerer fra lån, AZ Alkmaar)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
Kristoffer Zachariassen (Sarpsborg 08)
Dino Islamovic (Östersund)
Carlo Holse (FC København)
Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin, kommer 1.august 2020)
Erlend Dahl Reitan (tilbake fra lån, Bodø/Glimt)
Julian Faye Lund (tilbake fra lån, Mjøndalen)
Andreas Helmersen (tilbake fra lån, Odd)
Torgeir Børven (Odd)

Rosenborg fikk også denne sesongen en svak start og stod med kun 1 poeng etter 3 kamper. Det var ikke godt nok for RBK-ledelsen og trener Eirik Horneland måtte gå. Assistenttrener Trond Henriksen tok over, og har virkelig fått fart på sakene og under Henriksen har laget tatt 10 av 12 mulige poeng på sine 4 siste kamper. 

Rosenborg har scoret 11 mål så langt i sesongen, og har hele 9 forskjellige målscorere. Den eneste som har to fulltreffere er Kristoffer Zachariassen. Pål Andre Helland har 3 målgivende pasninger og leder den statistikken.

Til kampen mot Start må RBK klare seg uten førstekeeper Andre Hansen, som fikk en lyskestrekk tidlig i kampen mot Godset og er ute i minst 6 uker. RBK har også Skjelbreid og Konradsen ute med skade, mens Adegbenro er usikker.

Her er laget RBK stilte med I forrige kamp mot Strømsgodset: (4-3-3): 

André Hansen

Vegar Hedenstad
Tore Reginiussen
Gustav Valsvik
Anders Trondsen

Kristoffer Zachariassen
Marius Lundemo
Gjermund Åsen

Carlo Holse
Dino Islamovic
Torgeir Børven

INNBYTTERE
Julian Faye Lund
Erlend Dahl Reitan
Even Hovland
Pål André Helland
Edvard Tagseth
Erik Botheim
Emil Konradsen Ceide


ROSENBORG'S 5 SISTE KAMPER
25 juni: Rosenborg - Bodø/Glimt 2-3 (serie)
28 juni: Brann - Rosenborg 1-2 (serie)
1 juli: Rosenborg - Vålerenga 1-1 (serie)
5 juli: Stabæk - Rosenborg 0-3 (serie)
11 juli: Rosenborg - Strømsgodset 3-0 (serie)


IK START
Hos Start kan det fort bli noen nye endringer fra laget som tapte mot Sarpsborg sist søndag. Det er ikke usannsynlig at vi spiller som vi gjorde mot Molde - med 5 bak i et system som kan se ut som 3-4-3, men som fort blir 5-2-3 eller 5-4-1 når vi trekker oss tilbake. Jeg tipper vi da starter med dette laget: (5-4-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joachim Jørgensen 
Vegard Bergan
Henrik Robstad

Kasper Skaanes
Afeez Aremu
Eirik Schulze
Kevin Kabran

Martin Ramsland


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Brann - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Ingen i faresonen

Brann
Ingen i faresonen foran kampen mot Odd som ble spilt onsdag.


NOEN TANKER TIL SLUTT
Mot Sarpsborg 08 leverte vi nok en gang en godkjent spillemessig kamp, men igjen måtte vi se oss slått knepent. Denne gangen kom derimot baklengsmålet tidlig, og etter det fikk vi det vanskelig mot et kompakt og solid Sarpsborg 08 lag. Det var ikke mye vi klarte å skape, og selv om ikke hjemmelaget heller skapte mye - bortsett fra et par stangskudd rett før pause, så var det til slutt ikke noe å si på at alle poengene ble igjen i Sarpsborg. 
Vi var brukbare bakover, men skapte altfor lite framover. Det ble for upresist og det ble for lite løp. Man er helt avhengig av stor bevegelse både med og uten ball for å kunne klare å åpne opp et lag som ligger så dypt som Sarpsborg gjorde etter at de tok ledelsen. Den evnen hadde ikke Start sist søndag. 

Etter en del kamper der vi i utgangspunktet har hatt en relativt god sjanse til poeng, skal vi nå måle krefter mot en av de store medaljefavorittene. Rosenborg startet sesongen veldig svakt, og trener Eirik Horneland måtte ta sin hatt og gå, men etter at assistent Trond Henriksen tok over, har laget levert vesentlig bedre saker. 

Dette er et lag med massevis av kvalitet både på banen og på benken. Mot Godset startet Rosenborg med spillere som Pål Andre Helland, Even Hovland, Edvard Tagseth og Erlend Dahl Reitan på benken, og da har de muligheten til å sette inn spillere som kan bety en forskjell i kamper de sliter. Dette skjedde mot Godset. Etter at timen var spilt, var bortelaget best, men så ble blant annet Helland satt inn, og halvtimen senere var sluttresultatet 3-0 etter en scoring og to målgivende fra innbytter Helland. 

Dermed vil jeg tro at det er gode sjanser for at Helland får sjansen fra start i Kristiansand og da er dette en spiller som må tas ut av kampen. Helland er enormt god når han har selvtillit og får rom til å drible og legge innlegg.

For Starts del, så er dette en kamp der ingen forventer poeng i, og dermed håper jeg at gutta slipper ned skuldrene og går respektløst til verks. Forrige kamp viste at dette RBK-laget ikke er så gode som man skulle tro når man ser på sluttresultatet, og jeg tror ikke de tar lett på kampen mot Start. De vet at Molde slet i Kristiansand og de vet at Start ikke kommer til å selge seg billig.

La oss virkelig håpe at Start-gutta har dagen - spesielt foran de to målene. Det er i disse områdene vi må forbedre oss, for vi er ganske gode mellom 16-meterne. Dersom vi ikke kan score mål - eller avverge mål - da blir det heller ikke poeng mot Rosenborg.

Samtidig vet vi jo at Start før eller senere vil vinne en kamp. Jeg har ingen tro på at dette laget skal gå gjennom sesongen uten å vinne en eneste kamp, og du verden hvor godt det hadde smakt om årets første 3-poenger kom mot gutta til Trond Henriksen. Kampen starter med 0-0, og selv om Rosenborg har et bedre lag på papiret, så er det ikke på papiret denne kampen skal spilles. 

Selv om det er kjedelig å tape kamper, så er det utrolig moro at vi igjen kan ta i mot de beste lagene i Norge, og torsdag kveld har vi sjansen til å virkelig vise fotball-Norge at vi ikke har tenkt å gå ned uten kamp.

Jeg gleder meg som vanlig - og selv om jeg nok ville satt en B på oddskupongen, så ser jeg ikke bort i fra at Start kan overraske og få med seg noe fra denne kampen.

God kamp alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: