- Det er nå det gjelder

Supporterblogger Frank Thomassen oppfordrer publikum til å kle seg i gult og bidra så godt de kan fra tribunen.

Annonse:

FORAN START - LILLESTRØM
Drøye to måneder gjenstår av årets sesong, og det kommer til å bli noen ulidelig spennende uker. Hver eneste kamp blir som en cupfinale og hvert eneste poeng kan bli helt avgjørende. Vi har 5 bortekamper og 4 hjemmekamper igjen og det ser ut som det blir en kamp mellom Start, Lillestrøm og Stabæk der ett av lagene beholder plassen, ett av lagene skal spille kvalik og ett av lagene rykker ned. Dermed forstår alle viktigheten av kampen søndag kveld mot LSK. Vinner vi den, passerer vi Lillestrøm mens vi med tap er hele 5 poeng bak. La oss håpe at en full stadion har en positiv effekt og at Start-gutta kan hente fram det lille ekstra for å vinne denne kampen.


TABELLEN
13. Lillestrøm..21...4-7-10...22-32...19 poeng
15. Start.........21...4-5-12...17-38...17 poeng

 Lillestrøm har slitt med veldig svak form i lang tid nå. De vant 3-1 borte mot Sandefjord den 26 august, men ser man bort fra denne, må vi helt tilbake til 13 mai før vi finner en Lillestrøm-seier i serien. Da vant de 2-1 borte mot Tromsø. Etter dette har det blitt 6 uavgjorte og 5 tap i tillegg til seieren i Sandefjord. Det skal sies at laget fremdeles er med i cupen og skal spille hjemmekamp i kvartfinalen mot Bryne senere denne måneden.

Den svake formen har sendt dem rett ned i nedrykkstriden og blir det tap mot Start er laget i beste fall på kvalik.Det skal sies at LSK har 5 hjemmekamper og kun 3 bortekamper igjen etter kampen mot Start. Start derimot har 5 bortekamper og kun 3 hjemmekamper igjen.

Til kampen mot Start mangler bortelaget kaptein og forsvarsbauta Frode Kippe som soner for 6 gule kort, mens Thomas Lehne Olsen fikk en kamps karantene etter å ha sagt upassende kommentarer om dommeren i pausen i forrige kamp. Dette er begge viktige spillere som vil bli savnet hos laget til Jörgen Lennartson.

Nettopp Thomas Lehne Olsen er lagets toppscorer med 9 scoringer så langt. Nestemann er Arnor Smarason som har 4 nettkjenninger - mens Ifeanyi Matthew har scoret 3 ganger. Erling Knudtzon leder oversikten over målgivende (6 stk) så langt.
Ser vi på altomfotball's spillerbørs, så er det Ifeanyi Matthew som leder denne med et snitt på 5.05. Frode Kippe og Thomas Lehne Olsen ligger som nr 4 og 5 på denne oversikten. Arnor Smarason har spilt for få kamper til å bli med i denne kåringen.

Den omvendte kampen på Åråsen ble spilt den 4 april og endte med 1-0 til hjemmelaget etter scoring av Thomas Lehne Olsen etter 32 minutter.

Start har tatt i mot LSK 34 ganger i Kristiansand. 14 av disse har endte med hjemmeseier, 11 har endt med poengdeling mens bortelaget har reist hjem med full pott 9 ganger. Målforskjellen er 46-37 fordel Start.


LILLESTRØM'S 5 SISTE KAMPER
5 august: Lillestrøm - Molde 2-2 (serie)
12 august: Sarpsborg 08 - Lillestrøm 2-0 (serie)
19 august: Lillestrøm - Haugesund 1-1 (serie)
26 august: Sandefjord - Lillestrøm 1-3 (serie)
2 september: Lillestrøm - Vålerenga 0-1 (serie)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Her er det definitivt en spiller vi må passe ekstra godt på og det er Arnor Smarason. Den 30 år gamle islendingen har kun 5 kamper i LSK-trøya, men har virkelig levert varene så langt. Han har 4 scoringer og et børs-snitt hos altomfotball.no på imponerende 5.80. Smarason har de siste 10 årene spilt både i Nederland, Danmark, Sverige og Russland før han kom til Lillestrøm i sommer. Dette er en målfarlig spiller som vi må passe godt på i søndagens kamp.

IK START
Hos Start soner Elliot Käck karantene for 4 gule kort. Jeg tipper at Robstad tar plassen på venstrekantene her og at Eirik Wichne fortsetter på høyrekanten i et 3-5-2 system.
Espen Børufsen er ute, mens spillere som Aron Sigurdarson, Isaac Twum, Kasper Skaanes og Adnan Hadzic startet for Start 2 lørdag ettermiddag så da er nok disse utelukket fra en plass i startoppstillingen.

Det er også litt usikkerhet om Rekdal vil fortsette med Segberg sentralt på midten eller lar Herolind Shala få prøve seg i den rollen. Jeg kunne godt tenke meg å se hvordan Shala løste den oppgaven, men det er mulig at Rekdal ønsker å fortsette med Segberg her. Jeg tipper vi starter med disse i et 3-5-2 system:

Jonas Deumeland

Simon Larsen
Damion Lowe
Espen Hammer-Berger

Eirik Wichne
Herolind Shala
Erlend Segberg
Afeez Aremu
Henrik Robstad

Adeleke Akinyemi
Kevin Kabran


I FARESONEN
Mange spillere har nå fått en del gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles borte mot Bodø/Glimt. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Henrik Robstad
Bodø/Glimt: Isidoro, Vegard Leikvoll Moberg, Ulrik Saltnes


NOEN TANKER TIL SLUTT
Det er to uker siden vår forrige kamp - som var borte mot Kristiansund. I den kampen spilte vi en meget god 1.omgang og tok en fortjent ledelse. Den ledelsen holdt vi nesten helt inn, men måtte se Kristiansund utligne i det 88 minutt. Det var surt, for vi hadde virkelig fortjent en seier på bortebane nå. Det er uansett ingen tvil om at vi er mer konkurransedyktige for tiden - og spesielt defensivt har vi virkelig fått tettet igjen. Nå gjenstår det bare å få det til offensivt også. 
Jeg håper Start har terpet på dødballer i de siste to ukene for Start er det eneste laget i eliteserien som ikke har scoret på dødballer (corner/frispark/straffespark) denne sesongen. Det er ganske utrolig etter 21 kamper.

Start har ennå skjebnen i egne hender, men med kun 9 kamper igjen, må vi nå begynne å ta noen 3-poengere, og kampen mot Lillestrøm er usedvanlig viktig. Lillestrøm ligger nemlig kun 2 poeng foran oss, og dermed passerer vi kanarifuglene med seier i denne kampen. Skulle vi tape den kampen, er det 5 poeng opp til LSK og da tror jeg kvalik er det absolutt beste vi kan håpe på.

Lillestrøm er også veldig klar over dette, og selv om de mangler et par sentrale spillere, så vet de at en seier her kan gi dem en liten luke ned til nedrykksstreken. Er det noe som kan kalles en 6-poengskamp, så er det dette. 

Og nettopp fordi dette er en såpass viktig kamp, har Start bestemt seg for å fylle stadion. Med en billettpris til kun 1 krone, har man nå solgt rundt 10 000 billetter, og man kan fort ende opp rundt 11 000 hvis alle feltene blir solgt. Sist det var over 10 000 mennesker på kamp i Kristiansand var i 2013 da 10 345 mennesker så Start slå Sogndal 2-0. I fjor hadde vi også et lignende stunt og da kom 8 066 mennesker og så Start slå Florø 2-0. 
Kan vi håpe på en ny 2-0 seier mot LSK?

I og med at stadion nesten er utsolgt, så må oppfordringen bli at folk som har billett for det første kommer på kamp, og for det andre at man kommer for å bidra som spiller nummer 12. Ta på deg gul drakt, skjerf eller andre effekter og bli med å farge stadion gul. Og bli med å rope og synge og heie. Jo bedre stemning det blir, jo mer motivert vil Starts spillere bli og denne kampen kan veldig fort bli tett og jevn - der publikum kan få en helt avgjørende rolle. Vi har kun 4 hjemmekamper igjen av sesongen og det er i disse 4 hjemmekampene grunnlaget for skal legges for hvor vi spiller neste sesong. Dersom vi skal ha håp om å ta i mot Rosenborg, Brann og Vålerenga neste sesong - så må vi vinne denne kampen. Blir det tap, er det dessverre stor fare for at motstandere neste sesong heter Jerv, Nest Sotra og Tromsdalen.

Det er nå det gjelder. Både på og utenfor banen. Ta turen til stadion og bidra til at Start klatrer forbi Lillestrøm. Vi har mer enn godt nok lag til å klare det. Men da må det kriges i samtlige 90 minutter + tillegg. Da må vi for all del unngå et tidlig baklengsmål - som vi fikk mot Odd. I stedet må vi trykke LSK tilbake, skape sjanser, score mål og sende LSK tilbake til østlandet med 0 poeng og begge bena fullstendig plantet i nedrykksstriden.

Jeg gleder meg voldsomt og håper inderlig at vi får en solid prestasjon på hjemmebane så mange av de 10 000 menneskene vil komme tilbake i de neste kampene. Og så håper jeg at Adeleke Akinyemi får sin første scoring i Start-drakta. Vi trenger mål og dette er en ung gutt som trenger selvtillit. Det kommer ved å score mål. 

La oss håpe på Akinyemi-jubel på banen og jubel og stor stemning på tribunene.

VELKOMMEN TIL FOTBALLFEST (og forhåpentligvis 3 poeng mot LSK)

FROM OVER THERE, 
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: