- Det blir neglebiting

Frank Thomassen blogger foran bortekampen mot Tromsø.

Annonse:

FORAN TROMSØ - START
For en utrolig spennende høst dette blir. Det kan bli en gedigen suksess med cupgull og fornyet kontrakt i Eliteserien - men samtidig så er jo sjansen til stede for et virkelig antiklimaks med nedrykk og tap i nok en semifinale. Så brutal er virkeligheten for oss Start-supportere. Det blir nok en del neglebiting på mange av oss i ukene som kommer - og aller først skal vi til Tromsø. 

Vinner vi den så gir vi oss selv et godt utgangspunkt til å redde plassen. Start-gutta er i form og mot et TIL-lag som ikke har allverdens å spille for, er det absolutt mulig å hente med seg poeng sørover...

TABELLEN
9. Tromsø...25...10-3-12...36-38...33 poeng
14. Start....25.....7-5-13...25-42...26 poeng

TROMSØ IDRETTSLAG
Tromsø har slitt med stabiliteten denne sesongen og har variert fra noen meget gode kamper - som da de slo VIF 3-0 og RBK 2-1 før sommeren, i tillegg til deres forrige hjemmekamp der Brann ble slått 2-1. Men så har man hatt andre kamper der lite har stemt for Gutan og man blant annet har tapt 0-1 borte mot Sandefjord og 1-5 mot Kristiansund i forrige kamp. Med 33 poeng skal det dog mye til at de roter seg ned i den verste nedrykksstriden, men laget må nok ta et par-tre poeng til for å unngå å kjenne pusten fra lagene bak. Med tanke på forrige kamp der man tapte 1-5 i Kristiansund kan det dog virke som om luften har gått litt ut av Tromsø-ballongen..

På deres siste 10 kamper har laget vunnet to, spilt en uavgjort og tapt hele 7 kamper, så det er tydelig at dette er et lag som ikke strutter av selvtillit. Det blir spennende å se hva slags reaksjon man får etter den svake kampen i Kristiansund sist.

Toppscorer for Gutan er Runar Espejord med 6 scoringer. Nestemann er Kent-Are Antonsen med 5 nettkjenninger.
Servitøren i dette Tromsø-laget er Gjermund Aasen med 9 målgivende på 18 kamper. Gjermund Aasen har også beste poengsnitt på altomfotball's spillerbørs med et snitt på sterke 5.62.

Rune Espejord er ute med skade men ellers er laget ganske skadefritt,  og de har heller ingen som soner karantene i denne kampen.

Den omvendte kampen i Kristiansand endte som mange husker med 4-1 til Start etter en kamp som ble preget av snø og glatt underlag. Målscorere for Start var Floki, Kabran, Kack og Aremu. Trøstemålet til Tromsø kom på et langskudd fra Morten Gamst Pedersen.

Tromsø har tatt i mot Start 20 ganger i Tromsø. 10 av disse har endte med hjemmeseier, 7 har endt med poengdeling mens Start har reist hjem med full pott 3 ganger. Målforskjellen er 33-20 favør TIL.


TROMSØ'S 5 SISTE KAMPER
1 september: Strømsgodset - Tromsø 2-4 (serie)
16 september: Tromsø - Stabæk 0-0 (serie)
24 september: Lillestrøm - Tromsø 1-0 (serie)
1 oktober: Tromsø - Brann 2-1 (serie)
7 oktober: Kristiansund - Tromsø 5-1 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Her vil jeg trekke fram Gjermund Aasen. 27 åringen hadde en fantastisk vårsesong og hadde da 2 scoringer og 5 målgivende i løpet av de 6 første serierundene. Etter dette slet han endel med skader, men har kommet tilbake og spilt fast i det siste - dog uten å vise like imponerende form som han gjorde i vårsesongen. Men 9 målgivende og 2 scoringer lar seg høre og Aasen er en som må passes godt på i søndagens kamp.

IK START
Hos Start er ting stort sett som de var før landslagspausen. Kabran og Børufsen er ennå ute med skader og har begge litt tid før de er tilbake på laget. Men det går i riktig retning og så får vi håpe at de er spilleklare til de siste par kampene.
Det meste tyder på at vi starter som vi gjorde mot Sarpsborg for 2 uker siden. Da er det følgende 11 som får muligheten fra start : (3-4-3 formasjon)


Jonas Deumeland

Simon Larsen
Damion Lowe
Espen Hammer-Berger

Eirik Wichne
Erlend Segberg
Afeez Aremu
Elliot Kack

Herolind Shala
Adeleke Akinyemi
Tobias Christensen


I FARESONEN
Mange spillere har nå fått flere gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot Molde. 
Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Damion Lowe, Tobias Christensen, Afeez Aremu
Molde: Etzaz Hussain, Vegard Forren, Babacar Sarr, Fredrik Aursnes, Ruben Gabrielsen, Eirik Hestad


NOEN TANKER TIL SLUTT
Det er utrolig deilig når vi endelig har litt marginer med oss. Mot Sarpsborg for 2 uker siden var vi ikke gode i det hele tatt, og hadde fortjent å tape - men vi stod i mot da Sarpsborg presset oss bakover - og tok vare på sjansen da vi fikk den like før slutt. Dermed ebbet kampen ut med en ny seier - definitivt en av de som har smakt best denne sesongen. 
Seieren var ekstra viktig i en runde der vi var det eneste av bunn-6 lagene som tok 3 poeng. Dermed gikk vi forbi Stabæk og tettet luken til flere andre lag. Nå er det plutselig 5 lag som kjemper om å unngå 15 plassen og direkte nedrykk. Sandefjord kan i teorien ennå redde plassen, men det er veldig lite sannsynlig at det skjer. Sandefjord rykker ned. 

Start har et veldig vanskelig program igjen med hjemmekamper mot Molde og RBK og bortekamper mot TIL, Sandefjord og Haugesund. Dette blir ikke enkelt, men samtidig er Start i god form. På de 4 siste kampene har vi tatt 9 poeng. Kun Molde har tatt flere poeng i denne perioden. 
I tillegg så viser statistikken at kun 4 lag har flere poeng enn Start i perioden etter at Kjetil Rekdal tok over skuta. 

Men både vi og Kjetil Rekdal vet at dette ikke betyr noen verdens ting, om vi etter 30 runder ligger på 15 plass. Start har ikke råd til å slippe seg ned noe som helst - og må levere bedre enn det man gjorde mot Sarpsborg 08 om vi skal få nok poeng til å redde plassen. Utfordringene står i kø i de neste ukene - men akkurat nå kan vi ikke tenke lenger enn til Tromsø. Det er vår neste mulighet til å ta 3 poeng. Klarer vi det, så har vi en gylden sjanse til å klatre opp på trygg grunn og legge ytterligere press på lagene rundt oss. 

Til slutt: Start har denne sesongen hatt et veldig godt tak på lag fra Nord-Norge. Først slo vi TIL 4-1 på hjemmebane i serieåpningen. Etter dette har vi slått Bodø/Glimt to ganger i Kristiansand og en gang i Bodø. Kan vi ta full pott mot lag fra Nord-Norge denne sesongen? 
Nå slipper vi heldigvis også maset om at vi ikke har vunnet på 30+ bortekamper. Vi var gode i Bodø, og vi har spilt jevnt med mange bedre lag i de siste ukene både borte og hjemme - så at 3 poeng i Tromsø absolutt er mulig - det er helt sikkert.

Med Molde i neste kamp, så hadde det smakt utrolig godt om vi kunne fått med oss alle poengene fra Tromsø søndag kveld. Da tror jeg sjansen for å beholde plassen i Eliteserien er meget god, men samtidig så vil et tap virkelig sette oss under nytt press. 

Det er mye som står på spill søndag kveld. La oss håpe at Kjetil Rekdal og gutta igjen har marginene med seg og at vi tar et nytt steg mot fornyet kontrakt.

-  Frank Thomassen

Annonse fra Obos-ligaen: