- Den siste halvtimen ble stygg

Joey Hardarson mener andre omgangen i Molde ga laget et tydelig innblikk i hvor lista ligger om man skal kjempe med de beste i Norge. (Foto: NTB scanpix)

Annonse:

- Utover i andre omgang klarer vi ikke være komptakte når vi forsvarer oss. Da er Molde utrolig gode til å straffe oss. De utnytter de rommene som oppstår og spiller gjennom oss. Det er noe vi må lære av. Spillerne fikk kjenne på hvordan nivået er hos de beste i norsk fotball. Det er der vi ønsker å komme, men vi har en vei å gå, sier Joey Hardarson dagen etter 0-5-tapet mot Molde.

Han sitter med det samme inntrykket i dag som etter kampen i går: At Start hang godt med i cirka en time, men at det raknet litt da Molde gikk opp til 2-0 på sitt andre straffespark for dagen.

- Vi er med i kampen de første 50-60 minuttene, vi klarer å stresse dem en del og vi vinner ballen i gunstige posisjoner flere ganger. Vi får noen sjanser og vi har en del muligheter til å skape store sjanser, men vi klarer ikke utnytte dem, sier Hardarson.

- Mot gode lag som Molde er vi nødt til å utnytte de sjansene vi får, for man kan ikke regne med å få veldig mange. Dessverre var vi ikke kliniske og flinke nok der.

Molde start ntb scanpix 7
Joey Hardarson dirigerer spillerne under kampen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Selv om resultatet ble stygt til slutt var det en del å være fornøyd med, i alle fall en stund.

- Kampbildet ble slik vi ønsket, og kampplanen funket slik vi ønsket i stor grad i første omgang. Så er det synd at ikke vi får straffe like før pause, det kunne kanskje gjort at ting ble litt annerledes. Men inntrykket av kampen blir jo veldig preget av de siste 20 minuttene, og da ble det stygt, sier treneren.

Laget har nå spilt tre kamper på åtte dager, men Hardarson skylder ikke på slitne bein for at laget ikke holdt distansen helt ut mot Molde.

- Jeg synes vi hadde bra med energi fra starten i går, og vi klarte å holde trykket ganske bra. Molde hadde en ekstra hviledag før denne kampen, og det kan jo bety litt. Nå får vi tre dager til neste kamp, og da skal vi være 100 prosent klare til Kristiansund på søndag.

Laget kommer hjem til Kristiansand i ettermiddag og trener fredag morgen, før de setter kursen mot Kristiansund lørdag morgen. Det blir den tredje kampen i Møre og Romsdal på under to uker.

Annonse fra Obos-ligaen: