BLOGG: Foran Ranheim-Start

Selv om vi ikke ha imponert hele tiden er det et faktum at vi er ubeseiret under Kjetil Rekdal.

Vi så i tillegg klar fremgang både defensivt og offensivt i kampen mot Kristiansund. Nå skal vi dog bort fra sommer og sol på sørlandet og det blir spennende å se hvordan det går borte mot årets store overraskelseslag i eliteserien.

TABELLEN
3. Ranheim.14...8-2-4...25-24...26 poeng
15. Start.....14...3-2-9...12-28...11 poeng

RANHEIM FOTBALL
Ranheim er definitivt den store overraskelsen i årets eliteserie. Laget som trenes av Svein Maalen rykket opp gjennom kvalik i fjor - etter at de havnet på 4 plass i fjorårets OBOS-liga. Ingen spillere i klubben har fulltidskontrakt og har enten studier eller deltidsjobb ved siden av fotballen. De har et like stort budsjett som Start har for lønninger alene - så kontrastene er store. Sammenligner man disse tallene med nabo Rosenborg så er jo forskjellene enorme.

Det var vel ingen som trodde at laget ville holde seg i divisjonen, men de har gjort alle eksperter til skamme og står med hele 26 poeng etter 14 seriekamper. Dermed er det ingen tvil om at det blir eliteseriefotball på Ranheim også i 2019.

Det skal dog sies at laget har slitt litt i de siste kampene. I deres 4 siste kamper har de sluppet inn 10 mål og kun scoret 2 ganger.

Toppscorer for Ranheim er Mads Reginiussen med 7 scoringer. Reginiussen har også best snitt på børsen til altomfotball.no med et snitt på 5.89. Det er 3 beste snitt i hele eliteserien.

Laget har ingen spesielle skadeproblemer og har heller ingen spillere ute med karantene til denne kampen.

RANHEIM'S 5 SISTE KAMPER
21 mai: Ranheim - Molde 3-1 (serie)
27 mai:Bodø/Glimt - Ranheim 4-0 (serie)
10 juni: Ranheim - Sarpsborg 2-1 (serie)
14 juni: Strømsgodset - Ranheim 2-0 (cup)
24 juni: Strømsgodset - Ranheim 3-0 (serie)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Ranheim har flere spillere som kunne blitt trukket fram her. Både Kristoffer Løkberg og Erik Tønne harl 4 mål og 3 målgivende og er gode offensive spillere, men den største trusselen er definitivt Mads Reginiussen som har scoret 7 ganger i tillegg til en målgivende pasning. Lillebroren til Tore Reginiussen har også fått tilbud om spill i Rosenborg, men takket nei og ville heller fortsette i Ranheim.
Start må absolutt passe på den målfarlige midtbanespilleren til Ranheim i denne kampen.

IK START
Damion Lowe soner karantene etter at han fikk sitt 6 gule kort mot Kristiansund og det står vel mellom Simon Larsen (hvis han er frisk igjen) og Espen Hammer-Berger som tar plassen ved siden av Henrik Robstad.

Ellers er det ingen nye skadeproblemer, og etter en god prestasjon mot Kristiansund vil jeg tippe at vi stiller nokså likt i kampen mot Ranheim. Det er mulig at Floki kommer inn på topp, men jeg tror Kabran får fornyet tillett etter en god kamp sist. Jeg tipper disse starter mot Ranheim: (4-3-3

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Espen Hammer-Berger
Henrik Robstad
Elliot Kack

Afeez Aremu
Erlend Segberg
Aron Sigurdarson

Kasper Skaanes
Kevin Kabran
Espen Børufsen

I FARESONEN
Mange spillere har nå fått endel gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot Stabæk. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Afeez Aremu
Stabæk: Jeppe Moe, Hugo Vegard Vetlesen,


NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Kristiansund ble et nytt steg i riktig retning. Vi møtte et lag i meget god form og Kjetil Rekdal er ennå fersk som Start-trener, så vi visste at det ville bli en vanskelig kamp. Men Start gikk hardt ut og skapte et par små muligheter tidlig - og fikk kampen inn i sitt spor. Det skal sies at 1.omgang ikke var noe fyrverkeri, men det var veldig tydelig at Start hadde fokusert på defensiv organisering for Kristiansund hadde veldig lite å by på i 1.omgang.
Etter 61 minutter spill fikk vi et herlig gjennomspill av Henrik Robstad som Kevin Kabran avsluttet flott oppe i lengste hjørne - og Start var i ledelsen. Etter dette lot vi Kristiansund slippe mere til og de skapte noen farligheter. Jonas Deumeland leverte en ny solid kamp og stoppet det som kom.

Bortelaget sendte flere mann opp mot slutten og det var nok en av grunnene til at Rekdal satte inn Mathias Bringaker - noe han fikk full uttelling for da Tobias sendte Bringaker alene med keeper. Spissen gjorde ingen feil og Start kunne innkassere en utrolig deilig 2-0 seier.

Kjetil Rekdal er den første til å innrømme at det fremdeles er mye jobb igjen, men 4 poeng på 2 seriekamper mot Godset og Kristiansund er absolutt godkjent. Mot Kristiansund var vi mye mer solide bakover - og vi skapte flere sjanser framover.

Etter tre strake hjemmekamper skal Kjetil Rekdal og gutta få prøve seg på bortebane - og det er noe helt annet enn fasilitetene laget trener på daglig hjemme i Kristiansand. Det kan vi tydelig se på Starts resultater på bortebane de siste sesongene. Sist Start vant på bortebane i eliteserien var 30 mai 2015 da vi vant 2-0 mot Haugesund. Skal Start ha noe håp om å redde plassen, så må man vinne noen bortekamper.

Vi får en ypperlig anledning til å bryte den vonde statistikken søndag kveld da vi skal til Ranheim. Selv om Ranheim ligger på 3 plass og har hatt en eventyrlig sesong, tror jeg dette er et lag som passer Start godt. I denne kampen er Ranheim favoritter og jeg er usikker på hvor godt de vil mestre det. I tillegg har Ranheim gått på endel smeller i det siste og det er liten tvil om at laget har slitt mere i det siste enn tidligere i sesongen. MEN, samtidig så kan ikke Start reise til Trondheim og tro at det blir enkelt på noen som helst måte.
Ranheim har tross alt scoret flest mål i hele eliteserien (sammen med Sarpsborg 08). Hele 25 mål har laget scoret så langt - og det er mer enn dobbelt så mange som Start (scoret 12 ganger). Samtidig så sliter Ranheim betydelig mer defensivt. Man har sluppet inn 24 mål så langt, og det er bare de tre nederste lagene som har sluppet inn flere enn det på de 14 første rundene.

Jeg tror det er store sjanser for at Start scorer i denne kampen, og så blir det store spørsmålet om vi kan klare å tette igjen bakover. Kampen mot Kristiansund var et stort steg i riktig retning, men mot Ranheim mangler vi Damion Lowe - og det er ingen tvil om at vår kompromissløse midtstopper fra Jamaica vil bli savnet i denne kampen.

Det gjenstår kun to kamper før man skal ha en sommerpause i eliteserien og det er viktig at vi avslutter vårsesongen sterkt. Tar vi 4 poeng på disse to kampene har vi et meget godt utgangspunkt foran andre halvdel av sesongen.

Jeg håper og tror at Kjetil Rekdal kommer opp med en god plan og at vi kan overraske i morra. Seieren mot Kristiansund har definitivt gitt oss selvtillit og så får vi bare håpe at gutta kan fortsette fremgangen mot Ranheim.

Lykke til alle Start-venner!!

FRA OVER THERE,
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: