Vil ha mer av det samme

Frank Thomassen håper Start klarer å gjenskape det som ga suksess mot Haugesund i dagens bortekamp mot Strømsgodset.

FORAN STRØMSGODSET - START 

Etter den utrolig viktige seieren mot Haugeund skal vi nok en gang prøve å vinne på bortebane. Skal vi ha noen sjanse til å redde plassen denne sesongen må vi finne ut hvordan vi kan vinne utenfor Kristiansand. Jeg tror det aller første grepet er å tviholde på  4-3-3 formasjonen. Forhåpentligvis kommer årets første borteseier i Drammen.

TID: Søndag 18 oktober kl.1800
STED: Marienlyst Stadion

TABELLEN 
12. Strømsgodset..20...5-8-7....28-37...23 poeng
14. Start............. 20..4-6-10...24-39...18 poeng

STRØMSGODSET IDRETTSFORENING
Strømsgodset har stort sett kjempet rundt midten av tabellen det meste av sesongen - med trygg avstand til nedrykk og uten mulighet til å kjempe om medalje. Laget til trener Henrik Pedersen har derimot slitt med å få trepoengere i den senere tid. Kun en av de siste 9 kampene har endt med full pott, men samtidig har det kun blitt 3 tap. De siste 5 kampene har alle endt med poengdeling.

Skulle det bli tap mot Start, er avstanden ned til Start på kvalik kun 2 poeng, så det er ingen tvil om at dette er en viktig kamp for hjemmelaget.

Toppscorer for hjemmelaget er midtbanespiller Johan Hove med 8 nettkjenninger. Lars-Jørgen Salvesen har scoret 6 mål så langt og er definitivt en som nok er ekstra tent foran denne kampen. Dansken Mikke Maigaard har fleste målgivende (5) og har i tillegg 5 scoringer, så dette er også en spiller som er god offensivt for Godset.

Til kampen mot Start mangler laget Kreshnik Krasniqi (korona), Parr (legg) og Stengel (lyske). 

Her er laget Strømsgodset stilte med I forrige kamp mot Viking (4-3-3): 

1 Viljar Myhra

5 Niklas Gunnarsson 
2 Ari Leifsson 
4 Duplexe Tchamba 
14 Nicholas Mickelson

8 Johan Hove 
42 Jack Ipalibo 
20 Mikkel Maigaard (k)

11 Kristoffer Tokstad 
88 Lars-Jørgen Salvesen 
10 Moses Mawa 

INNBYTTERE
50 Daniel Skretteberg 
23 Valdimar Ingimundarson 
92 Kreshnik Krasniqi 
64 Sebastian Pop 
17 Tobias Fjeld Gulliksen 
58 Simen Hjerkinn Hammershaug 
9 Marcus Mølvadgaard 
80 Andreas Rosendal Nyhagen 
51 Aleksander Stenseth 


STRØMSGODSET'S 5 SISTE KAMPER
29 august: Brann - Strømsgodset 1-1
13 september: Strømsgodset - Rosenborg 3-3
20 september: Sandefjord - Strømsgodset 0-0
26 September: Strømsgodset - Sarpsborg 0-0
4.oktober: Viking - Strømsgodset 2-2

IK START
Hos Start er Jonas Deumeland på vei tilbake i full trening, men denne kampen kommer nok for tidlig og dermed tyder det meste på at Amund Wichne vokter buret i Drammen. Eirik Wichne kommer tilbake etter karantene og tar nok plassen på høyrebacken. Utenom Deumeland, har vi ingen skadeproblemer bortsett fra de som sliter med langtidsskader. Jeg håper og tror at vi starter med dette laget: (4-3-3):

Amund Wichne

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen

Eirik Schulze
Mohamed El Makrini
Espen Børufsen 

Christian Bolanos
Martin Ramsland
Kevin Kabran


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Sandefjord. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille kampen neste helg.

Start:
Erlend Segberg
Kevin Kabran

Sandefjord
Marc Vales 
Vidar Jónsson
William Albin Kurtovic
Rufo


NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Haugesund var et stort steg i riktig retning og endelig var vi effektive. Jeg hadde en god følelse allerede foran kampen da jeg så lagoppstillingen. Endelig var vi tilbake i 4-3-3 igjen, og det var gøy å se at Espen Børufsen fikk tillit fra start. Den rutinerte venstrekanten sviktet ikke og leverte 3 målgivende pasninger. Ellers var Eirik Schulze luftens baron og spesielt den første scoringen var imponerende. Vi var gode bakover og produserte mange sjanser framover og vant fullt fortjent. Det var utrolig deilig med en kamp der vi slapp å bite negler i sluttminuttene. Schulze og Børufsen er nevnt, men man må også trekke fram Jesper Daland som hadde full kontroll bakerst. 

Nå skal vi igjen spille bortekamp, og det har vist seg at Start borte og Start hjemme er to forskjellige ting. Jeg håper virkelig at Joey kaster 4-2-3-1 formasjonen i søppelbøtta for godt og at vi spiller 4-3-3 både hjemme og borte i sesongens 10 siste kamper. Våre klart beste kamper har kommet når vi har spilt 4-3-3. Vi hentet Bolanos - som fungerer klart best i en 4-3-3 og vi har ikke gode nok spillere til å perfeksjonere to forskjellige formasjoner. Alle de beste lagene spiller i samme formasjon både hjemme og borte, og det må Start også gjøre. Start må stole på egne ferdigheter både borte og hjemme og bruke hver eneste trening og kamp til å bli best mulig i en formasjon - slik som f.eks Bodø/Glimt har gjort. Jeg tror vi hadde tatt poeng mot Stabæk om vi hadde spilt 4-3-3 i den kampen. 

Nå skal vi til Drammen. Vi har ikke vunnet borte på fryktelig lenge, men vi har vist flere ganger i år at vi er konkurransedyktige mot de fleste lagene - blant annet sist vi spilte mot Godset - i Kristiansand. I den kampen var vi best, og hadde fortjent å vinne. Det Start-laget som slo Haugesund er mer enn gode nok til å vinne borte mot Godset. Men da må vi utkjempe hjemmelaget - og så må vi ha presisjon i alt vi foretar oss. Start er det laget i eliteserien som har slått flest innlegg. Det er greit at vi slå innlegg, men da må de komme med presisjon og så må vi ha spillere i boks som går i krigen om hver eneste ball som kommer. 

Vi har spilt 2/3 av sesongen. I første tredel, tok vi 6 poeng. I andre tredel, tok vi 12 poeng. Fortsetter vi den trenden og tar 18 poeng i sesongens 10 siste kamper så tror jeg vi er på sikker plass. Poengene må komme fort, for november blir veldig vanskelig med mange tøffe kamper. Våre neste to kamper er mot Godset borte og Sandefjord hjemme. Tar vi 6 poeng i disse vil vi ha full kontakt med flere lag, men skulle det bli 0-2 poeng vil alt se mye vanskeligere ut. 

Så kampen mot Godset blir som en cupfinale å regne. 3 poeng blir utrolig viktig og det kan vi absolutt klare, men da må vi spille med samme formasjon og samme entusiasme som vi har vist på hjemmebane de siste ukene. 

Det blir en utrolig spennende siste tredjedel av sesongen. Dette skal vi klare! God kamp alle Start-venner!
 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Eliteserien: