Kan vi overraske på Lerkendal?

Frank Thomassen mener det ikke er umulig å få med seg poeng fra kveldens oppgjør mot RBK.

Annonse:

FORAN ROSENBORG - START 

Forrige kamp ble en gedigen nedtur, men nå må den glemmes. På Lerkendal ligger det 3 viktige poeng i potten. Alle forventer at hjemmelaget skal vinne greit, men Start har spilt jevnt med de fleste denne sesongen og har absolutt muligheten til å skape problemer for hjemmelaget. Ingenting hadde smakt bedre enn å bryte rekken uten borteseier på Lerkendal!

TID: Søndag 1 november kl.1800
STED: Lerkendal Stadion

TABELLEN
3. Rosenborg..22...12-6-4...42-22...42 poeng
14. Start........22...4-7-11...25-41...19 poeng

ROSENBORG BALLKLUBB
Rosenborg er som ventet med i medaljestriden, men det er allikevel oppsiktsvekkende at de er hele 17 poeng bak suverene Glimt. 1 september ble Åge Hareide ansatt som trener, og etter dette er laget ubeseiret, dog uten å imponere spesielt mye. Det har blitt 4 seire og 2 uavgjorte etter at Hareide tok over, men kun i en av disse kampene har man klart å holde nullen. Det var borte mot Kristiansund i en kamp som endte 0-0. 

Toppscorer for Rosenborg er Kristoffer Zachariassen med 10 nettkjenninger mens Dino Islamovic har 9 scoringer. Når det gjelder målgivende pasninger så er det 4 spillere som alle har vært nest-sist på ballen 4 ganger. Disse er Helland, Ceide, Holde og Hedenstad. 

Vegard Hedenstad fikk forøvrig sitt 4 gule kort sist, og får dermed ikke spille denne kampen. Når det gjelder skader, så er Adegbenro og Reginiussen usikre.

Her er laget Rosenborg stilte med I forrige kamp mot Sarpsborg 08 (4-3-3):

1 André Hansen

2 Vegar Eggen Hedenstad 
4 Tore Reginiussen (k) 
15 Hólmar Örn Eyjólfsson 
25 Pa Konate 

18 Kristoffer Zachariassen 
7 Markus Henriksen 
8 Anders Konradsen 

10 Pål André Helland 
9 Dino Islamovic 
35 Emil Konradsen Ceide 

INNBYTTERE
13 Julian Faye Lund 
21 Erlend Dahl Reitan 
16 Even Hovland 
11 Carlo Holse 
20 Edvard Tagseth 
22 Gjermund Åsen 
28 Samuel Adegbenro 
14 Rasmus Wiedesheim-Paul 


ROSENBORG'S 5 SISTE KAMPER
20 september: Rosenborg - Haugesund 2-1
27 September: Aalesund- Rosenborg 1-2
4 oktober: Rosenborg - Odd 4-1
18 oktober: Kristiansund - Rosenborg 0-0
25 oktober: Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2

IK START
Hos Start er Jonas Deumeland forhåpentligvis klar igjen etter skaden sin. Bortsett fra spillerne som sliter med langvarige skader, så har vi de fleste friske og raske. Spørsmålet er hva slags formasjon Joey velger. Normalt ville han nok valgt en defensiv 4-2-3-1, men jeg håper vi fortsetter i en 4-3-3 og at vi stoler på egne ferdigheter. 
Ellers vil jeg tro at Eirik Wichne kommer inn igjen på høyrebacken og at Henrik Robstad må tilbake på benken. Jeg håper vi starter med disse (4-3-3):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen

Eirik Schulze
Mohamed El Makrini
Espen Børufsen

Christian Bolanos
Martin Ramsland
Kevin Kabran


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Sarpsborg 08. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille kampen neste helg.

Start:
Erlend Segberg
Kevin Kabran

Sarpsborg 08
Joachim Thomassen
Jonathan Lindseth


NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Sandefjord var en skikkelig nedtur, både spillemessig og resultatmessig. Det var en kamp vi ikke hadde råd til å tape, men som vi tapte. Vi var spillemessig ganske gode i store deler av første omgang og i begynnelsen av andre omgang, men da Sandefjord scoret falt vi sammen som et korthus. Vi byttet etterhvert inn en ny angrepsrekke, men det var få initiativ og spillerne ble altfor stillestående. Når kampbildet ble som det ble, og vi ikke skapte noe som helst framover, burde vi nok sendt fram Bergan eller Daland på topp og slått lange baller på dem - og på den måten fått litt mer trykk mot Sandefjords forsvar som på det stadiet hadde full kontroll på Starts angrepsspillere. 

Nå er derimot den kampen historie og det er klart at det mest realistiske nå er å kapre kvalik-plassen. Det blir nesten en umulig oppgave å komme seg forbi lagene over oss, men samtidig er det 24 poeng igjen å spille om, og får vi et par seire ganske kjapt, så er det selvfølgelig en sjanse for at vi kan klatre en plass eller to.

Kampen mot Sandefjord var en kamp der de fleste forventet seier, men mot RBK borte er det få som forventer at vi skal vinne. Kanskje det kan hjelpe Start-gutta og at man kan senke skuldrene litt. Dette er ikke en av kampene som må vinnes, og jeg tror ikke altfor mange i utgangspunktet er veldig skuffet om vi kommer hjem med 0 poeng. Når det er sagt, så er alle kamper mulige å vinne. Lag som Aalesund og Sandefjord har begge skapt problemer for RBK på Lerkendal, men endte opp med knepne tap. Rosenborg har langtfra vist samme klasse som Glimt og Molde denne sesongen, og selv om de kjemper om sølvmedalje, så virker de svakere enn begge de andre to lagene. 

Jeg håper at Start drar til Lerkendal med fokus på å spille sitt eget spill og produsere sjanser, og at man ikke går til kampen med et fokus på å forsvare seg til 1 poeng. Joda, tar vi 1 poeng er jeg strålende fornøyd, men dette Start-laget har slitt hele sesongen når man skulle forsvare noe. De kampene vi har spilt best, er de kampene vi har fokusert på eget spill. 

Skal vi derimot få med oss noe fra Lerkendal, må vi bli vesentlig bedre i begge bokser. Spesielt offensivt, må vi ta vare på de sjansene vi får - og så må i forsvare oss med 10 mann med en gang Rosenborg får tak i ballen. Og da mener jeg ikke at vi skal sende alle tilbake i forsvar, men at hver eneste spiller jobber knallhardt med å vinne ballen tilbake når vi først har mistet den.

I denne kampen blir også kampledelsen viktig. Hva gjør vi hvis vi tar ledelsen? Hva gjør vi hvis Rosenborg får et tidlig mål? Hvordan skal vi bruke byttene? Denne kampen går på gressbane - som er tyngre å spille på enn kunstgress. Dermed er det store sjanser for at spillerne kommer til å bli slitne utover i kampen. Om vi skal presse høyt - eller blir presset bakover, så må vi har friske ben - og vi må løpe mer enn hjemmelaget. Dermed må ikke Joey bli for passiv på trenerbenken. Hvis noen er slitne til pause, eller etter 55 minutter - så må vi få inn friske krefter. Det er utrolig viktig i en slik kamp. 

Jeg gleder meg til kamp og selv om jeg ikke forventer poeng, så vet jeg at Start er gode nok til å overraske hvem som helst denne sesongen. Har vi dagen, så kan vi absolutt få med oss noe hjem fra Trondheim.

God kamp alle Start-venner!

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: