Blir med mot Viking

Joey Hardarson tar med seg tre Start 2-spillere til treningskampen mot Viking onsdag ettermiddag.

Start møter Viking til treningskamp på Frøyland Stadion onsdag kl. 15. 

- Det blir gøy det, det blir fint å få prøvd seg mot et godt eliteserielag, sier Joey Hardarson.

Med spillefri i pinsehelgen er treneren glad for å få inn en ekstra kamp denne uken.

- Det var to uker mellom siste kamper, så hadde det kommet to uker til etter denne kampen så hadde det blitt veldig lite kamper. Og med Start 2-kamp til lørdag så kunne vi ikke hatt kampen noe senere i uka enn dette heller, sier han.

Laget gjennomførte en relativt lett treningsøkt i dag, der flere spillere også manglet. Jesper Daland og Mikael Ugland er på landslagssamling med G19-landslaget, mens Damion Lowe skal spille landskamper for Jamaica, og trolig er borte ut juni.

- Vi reiser bort med de vi har tilgjengelig og som er friske. Det blir muligheter for nye spillere til å vise seg frem, de som ikke har spilt så mye, sier Joey.

Se hele intervjuet her (artikkelen fortsetter under)


Unggutter får sjansen

I tillegg til landslagstrioen så har både Joackim Jørgensen, Mathias Bringaker og Tobias Christensen småskader som gjør at de i alle fall ikke vil spille hele kampen i morgen. Christensen blir trolig igjen i Kristiansand.

Det betyr at det åpner seg mulighetere for flere unggutter.

- Vi tar med oss Kristian Lien, Johannes Eftevaag og Dirirsa Gamachis. Det er spillere som har vist seg godt frem både på treninger med A-laget og i kamper for Start 2, sier Hardarson.

Mens både Lien og Eftevaag har vært med i kamptropper tidligere i sesongen, er Dirirsa Gamachis et mer ubeskrevet blad for dem som ikke følger Start 2s kamper.

- Han er en flott midtbanetype. Han ar ro med ball, god oversikt og kan dirigere spillet. Han er også god teknisk og har en spennende fysikk, så han har vi tro på. Det blir gøy å se på han i morgen, sier Joey, som vet litt om hva som kreves for å lykkes som sentral midtbanespiller.

Konkurranse på midtstopperplass

Med Damion Lowe borte i noen uker åpner det seg også muligheter for forsvarsspillerne i troppen som ikke har spilt så mye så langt i sesongen.

- Damion er mest sannsynlig borte frem til ferien. Espen Hammer Berger har spilt bra når han har spilt. Jesper Daland har også vist seg bra frem på trening og for Start 2. Han er nå tilbake igjen og han kommer derfor garantert til å konkurrere med de to andre om en plass, sier Hardarson, som forteller at vi kommer til å bruke Viking-kampen til å jobbe videre med å utvikle spillestilen, men med et litt sterkere defensivt fokus.

- Vi endrer ikke mye, men vi kommer nok til å ha litt mer fokus på det defensive. Vi ønsker å bli bedre der, både i høyt og i lavt press. Det er veldig fint å få en slik motstander til å øve på det.

Kampen spilles på Frøyland Stadion i morgen, og den kan også ses på fvn.no.

Annonse fra Obos-ligaen: