Ole Vaaler synger hymnen

Bli med på cupfest

I kveld spilles det om en kvartfinale i NM. Vi får besøk av HamKam på Sparebanken Sør Arena. Her er det du trenger å vite om kampen.

Onsdag kl. 18.30 er det duket for cupfest på Sparebanken Sør Arena. Faktisk må vi tilbake til 4. juni 2014 for å finne sist gang det ble spilt cupkamp på vår hjemmebane. Den gang slo vi Vard Haugesund 4-0 i tredje runde, før vi dessverre tapte 2-3 mot Sarpsborg på bortebane i neste runde.

I Start drømmer vi fortsatt om vår første cupfinale. Selv om vi har vært i seks semifinaler, så har vi ennå tilgode å få spille finale på Ullevaal.

Dagens motstander HamKam har også spilt i seks semifinaler, og de har heller aldri kommet til cupfinalen. Så det er to lag som virkelig lengter etter Ullevaal som møtes i kveld. Og det kan bare bli en vinner...

Praktisk info

- Kampen starter kl. 18.30, men det blir aktiviteter utenfor stadion fra kl. 17.00.

- De 500 første som møter opp, med gyldig kampbillett, får gratis hamburger utenfor stadion.

- Dugnadsbilletten og sesongkort gjelder ikke på NM-kamper.

- Billettpriser: 150 kroner for voksne, 90 kroner for U20 og 50 kroner for barn. Vi oppfordrer til å forhåndskjøpe billetter på ikstart.no. Det er fritt setevalg på nedre langside, felt A1 til G1. Inngang 1/Inngang 12.,

Cup-spesialisten

Kjetil Rekdal har nå vært Start-trener i ei drøy uke, og han er voldsomt gira på å ta Start med på et cupeventyr denne sesongen.

For mens verken Start eller HamKam har spilt cupfinale, så har Rekdal vært i to finaler som spiller og tre finaler som trener. Han har vunnet alle! Det er derfor lov å være optimistiske om vi skulle finne veien til Ullevaal…

Første steg på veien er altså HamKam.

Jubilant?

Børufsen jubel brøl
Espen Børufsen kan runde 300 kamper for Start om han spiller mot HamKam idag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Om Espen Børufsen får spilletid i dagens kamp vil han runde 300 kamper for klubben. Den lojale venstrevingen debuterte for Start 2006 og har vært mer eller mindre fast på laget.

De siste kampene har han vært ekstremt viktig, først da han scoret vinnermålet mot Bodø Glimt, og nå sist da han scoret Starts mål i 1-1-kampen mot Strømsgodset. I den kampen bar han også kapteinsbindet.

Er det en mann som fortjener en enorm applaus i dag så er det Espen!


Motstanderne

Laget fra Hamar rykket ned fra Eliteserien i 2008 og har siden vekslet mellom spill i Obosligaen og 2. divisjon. De rykket opp til Obosligaen i fjor, og har fått en ok start på sesongen med fire seiere, fire uavgjort og fire tap på sine 12 første kamper.

Av kjente spillere i stallen så finner vi først og fremst Abubakar Ibrahim, som er på lån fra Start. Ellers er nok de mest kjente navnene på midtbanen, der vi finner både Petter Vågan Moen og Ståle Solbakkens sønn, stortalentet Markus Solbakken.

Laget har de siste tre årene blitt trent av Kevin Knappen.

Annonse fra Obos-ligaen: