- Ble ikke venner før vi var 30 år

Adventsprat med Riholt-brødrene: Om hjemmelagde julegaver, rivaliseringen dem i mellom og tiden deres i Start.

I årets siste adventsintervju har vi tatt turen til Arendal. Der møter vi tvillingbrødrene Kai og Roger Risholt.

Her kan du se de tre første intervjuene, med Kjetil Rekdal, Tom Berhus og Espen Hoff.

De har begge levd omflakkende fotballiv. Kai har vært innom nærmere 20 klubber i løpet av karrieren, og han var en del av Start-laget som tok sølv i Eliteserien i 2005. Han spilte 36 kamper og scoret 8 mål i løpet av 2004 og 2005.

Roger kom til Start noen år før. Han scoret målet som sendte Start opp i Eliteserien i 2001, men fikk ikke være med videre opp. Det var en stor skuffelse, og han endte da med 20 kamper og to mål for klubben han drømte om i oppveksten. Men Roger skulle senere få en fin karriere i klubber som Fredrikstad, Aarhus, Tromsø, Häcken og Kongsvinger, og han har også tre A-landskamper for Norge.

- Kai har vært i flest klubber. Det er han stolt av, sier Roger og smiler.

Vi snakker med dem om konkurransen dem i mellom, som har vært så sterk at de ikke kunne gå i samme klasse på skolen og de ikke ble venner før de var plassert 30 år. Nå kjemper de mot hverandre igjen, som fotballtrenere i lokalfotballen i Arendal, der de i fjor samlet 700 tilskuere til en juniorkamp!

Rivaliseringen har også gjort seg utslag i en rekke kreative julegaver. Så om du ikke har alle gavene i boks ennå, så kan du kanskje plukke opp et par tips...

I år skal brødrene feire jul i sammen, og de håper å få gjennomført et par parti sjakk, uten at det bryter ut slåsskamp, i løpet av jula.


Annonse fra Obos-ligaen: