Besøkte Real Madrid

Styret i Start En Drøm har besøkt Real Madrid og Microsoft denne uka.

Annonse:

“Start skal bli best Big Data”.

Det uttalte styreleder i Start En Drøm AS, Christopher Langeland, på medlemsmøte i juni. Siden det gang har Start kartlagt utgangspunktet i klubben, sondert markedet for teknologi og sett til både inn- og utland etter beste praksis på området.

Nå er Start En Drøm i gang med planene. De siste tre dagene har styret vært på besøk hos Real Madrid og Microsoft Sports i den spanske hovedstaden. 

- Vi har fått kjempe-oppvartning av Real Madrid og Microsoft, og det har vært utrolig spennende. I Start skal vi kontinuerlig forbedre oss gjennom å bruke data til det beste for både spillere, ansatte, partnere og samarbeidende klubber. For å få det til er det viktig å jobbe med de ledende aktørene, sier Langeland.

Sammen med Real Madrid?

Microsoft Sports har sitt innovasjonssenter i Madrid. Her utvikler selskaper fra hele verden, på tvers av hele økosystemet i sport, ny teknologi ved hjelp av Microsoft Sports sine tjenester.  

- Microsoft Sports er imponert over Starts visjon og deres ambisjoner om å ta i bruk teknologi i fotball. Vi håper Start går sammen med klubber som Real Madrid, Lyon og Benfica, for å utvikle vår sportsplattform videre, sier Jesus Serrano fra Microsoft Sports.

Vil dele

Det er ikke bare Start som kan dra nytte av utvikling av ny teknologi og et eventuelt samarbeid med Microsoft. 

- Vi ønsker på sikt å legge til rette for at også andre klubber på Sørlandet kan benytte seg av dette. Det som er så fint med data er at det er skalerbart om man gjør det riktig. Med vår bakgrunn fra et ledende teknologiselskap vet vi hvordan vi skal få dette til. I praksis vil det bety at for eksempel Randesund sitt seniorlag kan få det samme tilbudet som Start sitt A-lag, og alle barn og unge kan dra nytte av verdifull informasjon fra tidlig alder om man ønsker det, sier Langeland. 

Kan gi et fortrinn

Tor Kristian Karlsen, sportslig leder i Start, mener bruk av teknologi kan gi klubben et konkurransefortrinn.

- Teknologi har for alvor gjort sitt inntog i fotballen og Start ønsker på sikt å bli ledene på dette området i norsk fotball. Dypdykk inn i teknologiens verden kan gi oss et fortrinn både sportslig og organisatorisk, sier han.

Det har skjedd mye spennende i klubben den siste tiden. Start har forsterket spillerstallen med flere spennende nykommere, og administrasjonen er også styrket før comebacket i Eliteserien.

Bruk av Big Data og moderne teknologi er neste steg, og målet er at det skal sikre at det blir tatt gode avgjørelser i klubben i årene fremover.

Har du ikke sikret deg sesongkort ennå? Trykk her.

Annonse fra Obos-ligaen: