Trening, Sparebanken Sør Arena

Bakgrunnen for befaringen på Kristiansand Stadion

Start og Norges Fotballforbund var i forrige uke på befaring på Kristiansand Stadion. Her er bakgrunnen for befaringen.

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, ønsker å informere klubbens supportere om den pågående dialogen med kommunen. Her er teksten som tidligere i dag har blitt delt internt og til klubbens samarbeidspartnere.

"Sparebanken Sør Arena er landets flotteste stadion og alle i klubben elsker å være her. Samtidig har klubben enorme forpliktelser for anlegget og i fjor var samlede arenakostander på tett opptil 14 millioner kroner. For å sette det tallet litt i perspektiv så er 14 millioner kroner mer enn det vi vil bruke på totale spillerlønninger til årets A-lagsstall.

Alle vi som leder Start, enten det er i form av Start En Drøm eller IK Start, ønsker å få tilbake et lag Kristiansand kan være stole av. For å få det til så må vi tenke langsiktig og vi må klare våre mål om å etablere laget i Eliteserien med en bærekraftig økonomi.

Vi tror at vi best lykkes med det ved å investere midler i spillerstallen, utviklingsavdelingen og i breddeklubbene i regionen. Vi opplever at økonomien i klubben er på riktig vei og vi er ganske trygge på at vi skal klare å etablere en fornuftig og bærekraftig økonomi ved å etablere laget i Eliteserien samtidig som vi får arenakostnadene ned til et fornuftig nivå.

Vi mener ikke det er riktig for klubben å investere bortimot 20 prosent av de likvide regnskapsmessige inntektene i å betale ned på et lån på et kommunalt anlegg, som faktisk er det Sparebanken Sør Arena er. I løpet av cirka 15 år så vil Start ha nedbetalt hele kommunes lån på arenaen.

Som kjent har vi hatt en dialog med kommunen i over ni måneder. En dialog som var initiert lenge før fjorårets nedrykk og som vi (Start En Drøm) har vært helt klare på fra dag én at måtte tas. Vi opplever dialogen med kommunen som konstruktiv og vi håper og tror vi kan finne gode løsninger sammen med dem.

Vi føler på et stort ansvar ved å forvalte hele byens fotballag. Vi har lært masse det siste året og det er vårt ansvar å søke løsninger som er til det beste for klubben. Vi har derfor hatt en uforpliktende befaring av Kristiansand Stadion sammen med NFF. Dette for å kartlegge eventuelle rimeligere alternativer til Sparebanken Sør Arena."

 

Annonse fra Eliteserien: