- Årets viktigste kamp

"Start trenger oss i denne kampen!" Supporterblogger Frank før årets siste hjemmekamp i eliteserien.

Annonse:

FORAN START - ROSENBORG
Da skal det avgjøres. Det er kun 2 kamper igjen og vi har alt i egne hender. Vinner vi mot Rosenborg, er vi minimum sikret kvalik, men trolig er 3 poeng nok til fornyet kontrakt. Blir det tap, så blir det ulidelig spennende om 2 uker når vi skal til Haugesund. 

Om du er en person som sjeldent går på kamp, så er dette kampen du må prioritere. Start trenger så mange supportere som mulig på tribunen. At man får en skikkelig hjemmebanefordel - og at man sammen med flere tusen andre Start-supportere kan hjelpe Start-gutta til sesongens deiligste 3 poenger. Det er absolutt mulig - og skjer det, så er sjansen god for at det blir eliteseriefotball på Sparebanken Sør Arena også i 2019.

TABELLEN
1. Rosenborg....28....18-6-4....49-23...60 poeng
13. Start..........28....8-5-15....29-50...29 poeng


ROSENBORG BALLKLUBB
Rosenborg styrer mot seriegull nummer 26 og det 4. på rad - og de kvalifiserte seg også til cupfinalen på bekostning av Start. MEN alt er ikke som det skal i Trondheim. Ting eskalerte når Kåre Ingebrigtsen ble sparket 19. juli og Rini Coolen tok over. Dette var noe spillerne ikke likte og et allerede anstrengt forhold til styreleder Ivar Koteng ble enda verre. Klubben mente at manglende sportslig utvikling var årsaken til at man kvittet seg med Kåre Ingebrigtsen, men laget har slettes ikke imponert etter trenerbyttet, selv om man har skaffet seg nok poeng til å vinne serien igjen.
Etter semifinalen mot Start så uttalte Koteng at laget spilte som et 5.divisjonslag og det ble mer bråk. Da Alexander Søderlund avgjorde kampen på overtid, så var det ingen jubel og ikke en gang et smil fra spissen. Det var trolig mangel på spilletid som var årsaken, men det var tydelig at noe ikke var som det skulle. 
Det må også nevnes at det var så vidt Lerkendal-publikummet jublet for seieren i semifinalen og det viser bare at man begynner å bli blaserte og kravstore i Trondheim. 

Ellers så har Rosenborg levert pinlige resultater i Europaligaen i år. Der Sarspborg har sjarmert de fleste, har Rosenborg blitt avkledd i flere kamper og tapte senest på torsdag med 2-5 på hjemmebane mot Salzburg. Det er trolig den verste hjemmekampen Rosenborg har spilt på mange mange år.

I tillegg kom bråket med Nicklas Bendtner's angrep på en taxi-sjåfør - som endte med at dansken må sone 50 dager i fengsel, så ingen tvil om at de har hatt en turbulent høst i Trondheim, til tross for suksess i serie og cup.

Rosenborg har slitt med endel skader og sykdom denne høsten, men ting har bedret seg nå. Tore Reginiussen stod over kampen mot Salzburg, men er ventet å spille mot Start. Pål Andre Helland, Anders Trondsen og Vegar Eggen Hedenstad ble spart i denne kampen - men er alle aktuelle for kampen i Kristiansand. Isaak Jebali er derimot ute med skade. Laget har heller ingen karantener.

Toppscorer for Rosenborg er Alexander Søderlund med 8 scoringer mens nestemann er Mike Jensen med 6 nettkjenninger. Birger Meling leder statistikken over flest målgivende (7) mens Tore Reginiussen er deres beste spiller denne sesongen i følge børsen til altomfotball. Reginiussen har et snitt på 5.89.

Den omvendte kampen i Trondheim endte med 2-0 til hjemmelaget - etter scoring av Tore Reginussen like etter pause og en scoring av Anders Konradsen like før slutt.

Start har tatt i mot RBK 35 ganger på hjemmebane. Start har vunnet 12 kamper, Rosenborg har vunnet 16 kamper og 7 kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 56-63


ROSENBORG'S 5 SISTE KAMPER
25 oktober: Salzburg - Rosenborg 3-0 (Europaliga)
28 oktober: Brann - Rosenborg 1-2 (serie)
1 november: Rosenborg - Start 2-1 (cup)
4 november Rosenborg - Odd 3-1 (serie)
8 november: Rosenborg - Salzburg 2-5 (Europaliga)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Rosenborg har mange gode spillere - og har Norges beste keeper i Andre Hansen. Offensivt blir Samuel Adegbenro viktig å stoppe, men en av årets beste spillere er venstrebacken Birger Meling. Meling har 1 scoring og hele 7 målgivende denne sesongen og er meget god offensivt. Det er viktig at høyresiden til Start er oppmerksomme på den kjappe venstrebacken til Rosenborg.

IK START
Hos Start kan Rekdal nå velge fra nesten en skadefri tropp. Det er bare Børufsen, Kabran og Hollingen som nå er uaktuelle. Etter den meget svake kampen i Sandefjord vil det helt klart bli noen endringer både bakover og framover, og selv om laget nok ikke er helt bestemt, er det mye som tyder på at vi starter slik: (3-4-3)

Jonas Deumeland

Espen Hammer-Berger
Damion Lowe
Henrik Robstad

Eirik Wichne
Erlend Segberg
Adnan Hadzic
Elliot Kack

Herolind Shala
Adeleke Akinyemi
Niklas Sandberg


I FARESONEN
Mange spillere har nå fått flere gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår siste kamp spilles borte mot Haugesund. 
Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Tobias Christensen, Simon Larsen, Erlend Segberg
Haugesund: Torbjørn Kallevåg


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter at Start har levert gode prestasjoner og fått mange poeng de siste månedene var det mange som trodde at kampen mot Sandefjord for alvor skulle få oss ut av nedrykksstriden. Man hadde spart spillere i semifinalen i cupen og hadde reist rett fra Trondheim til Sandefjord for å få god oppladning til kampen - og spilte mot et lag som kun hadde en bitteliten teoretisk sjanse til å beholde plassen. I tillegg var vi sikkert et par hundre Start-supportere som dominerte på tribunen. Alt lå til rette for at vi skulle ta 3 poeng og si mer eller mindre farvel til bunnstriden. I stedet ble vi regelrett rundspilt i 1.omgang og var heldige som kom til pause med 1-3. Det var litt bedring i 2.omgang, men uten at vi klarte å score. I stedet scoret Sandefjord en gang til på overtid og vi måtte reise hjem med nok et 1-4 tap mot Sandefjord. Det var ingen tvil om at vi virket slitne og at Sandefjord både ville og kunne løpe mer enn oss. Om ikke annet så var den kampen en verdifull påminnelse om at man ikke får noe gratis i denne ligaen. Leverer man ikke 100% så taper man.

Nå har gutta fått en uke hvile fra kamper, og det var viktig. For søndag kveld kommer det som nesten garantert er årets seriemester til Kristiansand. 

Jeg tror derimot at Rosenborg kommer til å få problemer - og her er hvorfor:

1. Start-spillerne er nok fryktelig revansjesugne etter fadesen i Sandefjord. Kjetil Rekdal vil kun bruke spillere som er villige til å gå i krigen og de som får sjansen må kjempe som løver.

2. Rosenborg opplever uro både på og utenfor banen. Masse utenomsportslig bråk med Bendtner, styreleder, sparking av trener +++ 

3. RBK spilte kamp torsdag kveld - som var ferdig nesten kl. 23 på en tung gressbane i Trondheim. Den kampen vil nok sitte i bena til flere spillere og jeg tror det vil merkes utover i 2.omgang... (Det er i tillegg meldt om masse regn - og søkkvåte sko er ingen god kombinasjon med trette ben.)

4. Rosenborg varierer veldig og det er langt mellom høydepunktene. De var gode i Bergen da de slo Brann, men har spilt fryktelig i europaligaen. Etter 2-5 hjemme for Salzburg er det ikke mye selvtillit i RBK-gruppa.

5. Selv om RBK kan avgjøre seriemesterskapet her, så tror jeg de får hjelp av Kristiansund. Dersom det blir meldt om at Kristiansund tar ledelsen mot Brann, så kan det påvirke hvordan RBK opptrer. I tillegg vet de at de har hjemmekamp mot Glimt i siste runde så det er ingen krise om det blir tap i Kristiansand.

6. Start spilte helt jevnt med RBK i cupen (med et redusert lag) og da hadde RBK hatt en hviledag mer enn Start. Nå er det Start som kommer uthvilte til kamp.

7. Start har levert mange gode prestasjoner på hjemmebane etter at Rekdal tok over. Vi tapte mot Molde, men var fullt på høyde med bortelaget i den kampen. Rosenborg spiller i tillegg normalt på naturgress, og dermed er det fordel Start at vi her spiller på kunstgress.

Dette er alle grunner til at jeg gir Start gode muligheter til poeng, men da må gutta levere noe helt annet enn det vi så i Sandefjord. Da må det kriges, kjempes og løpes som gale. I Sandefjord ropte Start-fansen "Blø for drakta" mot slutten av kampen og jeg håper og tror at Start-gutta virkelig vil vise seg fram i denne kampen. Det blir ikke enkelt, men jeg har en god følelse. Jeg tror vi vinner, men tror samtidig at Kristiansund slår Brann og at både Start og Rosenborg kan juble etter kampen. Hvis vi i tillegg får hjelp av Odd og Strømsgodset, så kan vi feire ny eliteseriekontrakt søndag kveld. Det langt ifra utenkelig, men det blir ulidelig spennende.

La oss håpe at Rekdal får gutta til å hente fram årsbeste - slik at vi kan reise til Haugesund neste helg uten noe som helst press.

Til slutt: Dette er siste hjemmekamp for sesongen (med mindre det blir kvalik). Det blir trolig en jevn og tett kamp der publikum kan utgjøre en forskjell. Det kommer helt sikkert mange Rosenborg-supportere og dermed er det ekstra viktig at vi mobiliserer. Vis at du bryr deg om hvilken divisjon Start spiller i neste sesong og kom på stadion og gi DITT beste bidrag fra tribunen. Start trenger oss i denne kampen!

Vinner vi her kan vi trolig inviterer Rosenborg tilbake i 2019, men blir det tap er det mulig det blir lag som Ham Kam og Strømmen som kommer neste sesong. Vi har alt i egne hender. 

Dette er årets viktigste kamp. Vi sees på Sparebanken Sør Arena.


FROM OVER THERE, 
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: