Foran Aalesund - Start

Frank Thomassen skriver om Starts muligheter mot Aalesund i kveld.

FORAN AALESUND - START 

TID: Onsdag 29.juli kl.1800
STED: Color Line Stadion

TABELLEN 
15. Start...... 10....0-6-4...8-16....6 poeng
16. Aalesund..10...0-3-7..13-32...3 poeng


AALESUND FOTBALLKLUBB
Aalesund spilte som kjent sammen med Start i OBOS-ligaen i fjor. Der ble det suverent opprykk - hele 14 poeng foran Sandefjord og 17 poeng foran Start. 

Her er spillerne Aalesund har mistet foran denne sesongen:
Pape Habib Gueye (Kortrijk)
Kristoffer Hay (Bryne)
Tega George (Kjelsås)
Aron Thrandarson (Odense)
Markus Seehusen Karlsbakk (lån, Hødd)
Wilmer Azofeifa (tilbake fra lån, Sarpsborg 08)
Aron Thrandarson (kontrakt utløpt)
Kaj Ramsteijn (kontrakt utløpt)
Jernade Meade (kontrakt utløpt)
Marius Berntzen (kontrakt utløpt)
Kenny van der Weg (kontrakt terminert)
Tarjei Aase Omenås (legger opp)
Robert Sandnes (legger opp)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
Daan Klinkenberg (FC Inter Turku)
Simen Nordli (HamKam)
Shaquill Sno (Telstar)
Gudmund Kongshavn (Tromsø)
Jordon Mutch (Gyeongnam FC)
Parfait Bizoza (Raufoss)


Etter en fantastisk 2019-sesong skulle man tro at laget var godt rustet foran comebacket til eliteserien, men i sesongens 10 første kamper har Aalesund slitt voldsomt - faktisk enda mer enn Start. Det har blitt tre uavgjorte og syv tap, og det som kanskje er mest tankevekkende er hvor svake de fremstår bakover. Hele 32 mål har Aafk sluppet inn på sine ti første kamper, og med det snittet blir det garantert nedrykk. 

Toppscorer for Aalesund er Hólmbert Fridjónsson med fem nettkjenninger. Fjorårets suverent beste spiller var Niklas Castro, men han har skuffet så langt og har kun to scoringer og en målgivende. Han er utrolig viktig for laget til Lars Bohinen og klarer vi å stoppe han er det ikke allverdens Aalesund har å by på framover.

Til kampen mot Start må hjemmelaget klare seg uten David Olafsson som ble utvist mot Odd. I tillegg ble spissen Sigurd Haugen skadet - og må også stå over denne kampen. 
Fredrik Karlsen er også fremdeles skadet, og blir heller ikke klar til kampen mot Start. 

Her er laget Aalesund stilte med I forrige kamp mot Odd: (3-5-2): 

25 Gudmund Kongshavn 

4 Jonas Grønner 
3 Daníel Leó Grétarsson 
5 Oddbjørn Lie (k) 

2 Shaquill Sno 
18 David Kristján Ólafsson 
9 Niklas Castro 
20 Parfait Bizoza 
11 Simen Bolkan Nordli 

10 Hólmbert Fridjónsson 
22 Sigurd Haugen 

INNBYTTERE
1 Andreas Lie 
6 Daan Klinkenberg 
16 Jørgen Hatlehol 
41 Markus Karlsbakk 
38 Isak Dybvik Määttä 
19 Peter Orry Larsen 
30 Izu Uzochukwu 


AALESUND'S 5 SISTE KAMPER
4 juli: Vålerenga - Aalesund 2-2 (serie)
12 juli: Aalesund - Bodø/Glim 1-6 (serie)
15 juli: Sandefjord - Aalesund 1-0 (serie)
19 juli: Aalesund - Stabæk 1-3 (serie)
25 juli: Odd - Aalesund 3-2 (serie)


IK START
Hos Start regner jeg med at Jonas Deumeland er tilbake fra sykdom og tar plassen i nettet igjen. Ellers er det gledelig at Adeleke Akinyemi er skadefri og med i kamptroppen for første gang siden serieåpningen i fjor (også det mot Aafk). Han starter nok på benken men håper han får litt spilletid i 2.omgang. 
Afeez Aremu er fremdeles ute, og jeg tipper det står mellom Twum og Joackim Jørgensen om hvem som skal spille sammen med Schulze på midten. Espen Børufsen har hatt flere gode innhopp og fortjener å starte denne kampen på bekostning av en Kevin Kabran som ikke har fått det til i det siste. Det samme vil jeg si om Mikael Ugland - som leverte et godt innhopp sist, og som har et fryktinngytende skuddben som kan komme godt med i denne kampen.
Vi har vært solide bakover og der blir det nok ingen endringer, men framover på banen synes jeg vi burde slippe til noen nye krefter.

Jeg ville startet med dette laget (4-2-3-1):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen 

Isaac Twum
Eirik Schulze

Espen Børufsen 
Mikael Ugland
Kasper Skaanes

Martin Ramsland


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Mjøndalen, og følgende spillere må unngå kort denne runden for å kunne få spille den kampen:

Start:
Ingen i faresonen

Mjøndalen
Ingen i faresonen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Mot Stabæk leverer vi nok en gang en spillemessig god kamp - uten å klare å bikke kampen vår vei. Bortsett fra første kvarteret så var vi bunnsolide bakover og lot ikke Stabæk komme til store muligheter. Det er utrolig bra at vi har klart å tette igjen bakover og Joey har funnet et stopperpar som fungerer meget godt sammen. Bergan og Daland er nå umulige å sette ut av laget. 
Framover på banen er det verre og nok en gang måtte vi gå målløse av banen. Vi skapte noen farligheter etter at Skålevik, Ugland og Børufsen kom inn, men klarte ikke å få den etterlengtede scoringen.

Jeg mener at Joey nå må gjøre noen endringer - spesielt offensivt. Vi har stort sett startet med samme mannskap, men de offensive spillerne våre har slitt veldig med å komme til sjanser. Jeg håper at både Ugland og Børufsen starter denne kampen - og så synes jeg det er vanskelig å velge hvem som burde starte på topp. Dersom Ugland og Børufsen starter så kan vi regne med en del innlegg, og det passer kanskje Ramsland litt bedre enn Skålevik så hadde nok satset på han i denne kampen. 
Ellers så håper jeg Akinyemi får sjansen mot slutten av kampen. Ingenting hadde vært gøyere enn om den uheldige spissen hadde fått en scoring i comebacket etter det lange skadeoppholdet.

Om Start har slitt så langt denne sesongen, så møter vi her et lag som har slitt enda mer, og for hjemmelaget er dette omtrent en være eller ikke være- kamp. Blir det Start-seier her, så kan jeg aldri tro at Aalesund klarer å komme seg igjen, så her er det utrolig viktig at vi unngår tap. Uavgjort i en slik kamp synes jeg er OK, selv om det selvsagt hadde betydd enormt mye om vi kunne reise hjem med full pott.

Vi har nå unnagjort 10 kamper - dvs 1/3 av sesongen, og fasiten er 0 seire, 6 uavgjorte og 4 tap. Dette er ganske dystre tall, MEN samtidig så mener jeg vi har sett en positiv utvikling i dette Start-laget. Det er lenge siden vi har virket mer solide bakover. Vi har en gjeng unggutter som virkelig jobber det de kan, og så vet vi at vi har flere spillere som kan score mål. Vi har spilt jevnt eller bedre mot 9 av lagene vi har møtt så langt og det er en kombinasjon av uflaks, udyktighet og litt marginer at vi ikke har vunnet minst et par av disse kampene.

Det er flere som mener at dette laget ikke er gode nok for eliteserien, men jeg mener at våre 10 første kamper derimot viser at vi ER konkurransedyktige. 

Ser vi på tabellen er det kun 2 poeng opp til Mjøndalen som vi skal spille mot til helga - og 4 poeng opp til Sandefjord/Sarpsborg 08. Realiteten er at om en uke kan vi ligge på trygg grunn - 4 poeng foran Mjøndalen og 9 poeng foran Aalesund. I tillegg er det ikke umulig at vi har kommet oss forbi minst et eller to andre lag... MEN, da må vi ta 6 poeng mot Aalesund og Mjøndalen.

Det er absolutt mulig - men da må vi score mål. Det er absolutt lov å håpe at det løsner allerede i kampen mot Aalesund.

God kamp alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Eliteserien: