Foran Bodø/Glimt - Start

Frank Thomassen blogger om det som er "årets tøffeste kamp". Kan Start detonere en liten bombe i Bodø?

Annonse:
Da var det klart for sesongens vanskeligste kamp - mot noe som virker som et ustoppelig Bodø/Glimt-lag. Men en dag vil også de tape en kamp, og du verden hvor godt det hadde smakt om Start var laget som først slo maskinen fra Bodø.
 
TID: Lørdag 22 august kl.1800
STED: Aspmyra Stadion

TABELLEN 
1. Bodø/Glimt..14..12-2-0...47-18..38 poeng
15. Start........ 15...2-6-7...17-28...12 poeng


BODØ/GLIMT
Bodø/Glimt rykket opp i eliteserien foran 2018-sesongen og har hatt enorm utvikling siden da. I 2018, endte de på 11 plass, i 2019 endte de på 2 plass og i år er de nå store favoritter til å vinne serien etter en fantastisk første halvdel av sesongen.


Her er spillerne Glimt har mistet foran denne sesongen:
Håkon Evjen (AZ Alkmaar)
Ricardo Friedrich (Ankaragücü)
Oliver Sigurjonsson (Breidablikk)
Vegard Leikvoll Moberg (Silkeborg)
José Isidoro (Junkeren)
Adrian Skindlo (Junkeren)
Casper Øyvann (Tromsdalen)
Andreas van der Spa (Øygarden)
Amadou Konaté (Lyon Duchere, lån)
Erlend Dahl Reitan (Rosenborg, tilbake fra lån)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
Ola Solbakken (Ranheim)
Aleksander Foosnæs (Ranheim)
Kasper Junker (Horsens)
Alfons Sampsted (IFK Norrköping)
Sammy Skytte (FC Midtjylland)

Er det en klubb som har imponert i de siste par sesongene så er det Glimt. Trener Kjetil Knutsen har virkelig skapt noe meget spesielt i Bodø på de 2.5 sesongene han har trent klubben. Han har en tydelig og morsom spillestil og har hentet gode spillere. Foran denne sesongen ble Håkon Evjen solgt for 25 millioner, og man skulle tro at laget ble svekket. Neida, i stedet kommer nye profiler fram og denne sesongen har spillere som Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge virkelig blomstret i tillegg til Kasper Junker som kom til klubben foran årets sesong.

Toppscorer er Kasper Junker med 11 mål på 12 kamper. Bak ham kommer Zinckernagel og Hauge med 8 mål hver. Zinckernagel har i tillegg 10 målgivende så langt - og med 18 målpoeng på 14 kamper sier det seg selv at dette er en av spillerne Start må passe godt på.
Til kampen mot Start må hjemmelaget klare seg uten toppscorer Kasper Junker som er skadet. Utilgjengelige er også forsvarspiller Brede Moe og midtbanespiller Morten Konradsen. Sistnevnte har ikke spilt denne sesongen.

Her er laget Glimt stilte med I forrige kamp mot Sandefjord (4-3-3): 

12 Nikita Haikin 

3 Alfons Sampsted 
2 Marius Lode 
4 Marius Høibråten 
5 Fredrik Bjørkan 

19 Sondre Brunstad Fet 
7 Patrick Berg 
14 Ulrik Saltnes (k) 

10 Philip Zinckernagel 
8 Victor Boniface 
11 Jens Petter Hauge

INNBYTTERE
25 Marcus Ellingsen Andersen 
24 Aleksander Foosnæs 
6 Isak Helstad Amundsen 
35 Adan Hussein 
37 Ask Tjærandsen-Skau 
26 Ola Solbakken 
22 Ole Amund Sveen 
17 Sebastian Tounekti


BODØ/GLIMT'S 5 SISTE KAMPER
26 juli: Bodø/Glimt - Molde 3-1 (serie)
30 juli: Stabæk - Bodø/Glimt 2-2 (serie)
2 august: Bodø/Glimt - Strømsgodset 3-2 (serie)
8 august: Vålerenga - Bodø/Glimt 2-2 (serie)
16 august: Sandefjord - Bodø/Glimt 1-2 (serie)


IK START
Hos Start er Aremu på vei bort og er ikke med til Bodø. Martin Ramsland, Mathias Bringaker og Andri Trygvasson er alle skadde og uaktuelle. Jonas Deumeland ble nylig far og er heller ikke med i denne kampen. Jeg tipper vi spiller med dette laget: (5-4-1)

Amund Wichne

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joackim Jørgensen 
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen

Kasper Skaanes
Isaac Twum
Eirik Schulze
Espen Børufsen

Kevin Kabran


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Aalesund, og følgende spillere må unngå kort denne runden for å kunne få spille den kampen:

Start:
Eirik Wichne
Eirik Schulze
Erlend Segberg
Kevin Kabran

Aalesund
Aalesund har ingen i faresonen foran denne runden.


NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Vålerenga ble til slutt en opptur, der vi for en gangs skyld fikk den avgjørende scoringen på overtid. Det var en ganske merkelig kamp, der VIF hadde ballen mest og trykket oss bakover, men uten å skape mange store sjanser. Vi gikk opp i 1-0 etter 23 minutter på et herlig langskudd av Schulze. VIF burde utlignet like før pause, men Dønnum bommet på en stor sjanse. Like etter pause fikk Start straffe, men Schulze satte ballen svakt nede til høyre hvor keeper reddet ganske greit. Like før slutt trodde VIF de hadde avgjort det, men den scoringen ble annulert for offside, før Schulze avgjorde langt inne i overtiden - og vi kunne juble for 3 utrolig viktige poeng.

Forhåpentligvis gav dette en liten dose med selvtillit, for til kampen mot Glimt trenger vi all selvtillit vi kan når vi skal opp mot Norges klart beste lag for øyeblikket. Glimt har scoret 30 mål mer enn Start, og har sluppet inn 10 mål mindre enn Start. Det betyr at de har utrolige 40 mål i bedre målforskjell. 
Glimt er gode både på kontringer og mot etablert forsvar, og dermed er det vanskelig å legge en plan for hvordan maskinen i fra Bodø skal stoppes. 

Men samtidig vet vi at fotballen er rund og at Bodø/Glimt før eller siden vil tape en kamp. Selv om det er lite trolig at det skjer i denne kampen, så er det muligheter. Selv om Glimt fortsetter å ta mange poeng, så har de vist noen små svakhetstegn i det siste. De var litt heldige som fikk med seg poeng mot Vålerenga, og de slet i store perioder mot Sandefjord. De mangler toppscorer Junker og selv om Boniface er en god spiss, så er han ikke like god som Junker.

På ikstart.no kunne vi lese at Starts spillere denne sesongen har løpt fortere og lengre enn tidligere sesonger og dette blir utrolig viktig i denne kampen. I denne kampen får vi ingenting gratis og skal vi få med oss noe hjem til Kristiansand må vi lykkes 100 % med taktikken og vi må se Start-gutter som kjemper for hverandre og som går på de ekstra løpene selv om de ikke har krefter igjen.
Og så må Joey bruke byttene fornuftig. Hvis vi ser at spillerne er slitne i denne kampen, så må vi bytte tidlig og fornuftig. Vi har muligheten til å bytte 5 spillere og det må vi utnytte nå som vi skal matche oss mot Norges beste lag.

Jeg forventer at gutta gir alt og tar det som en stor bonus om vi får med oss poeng hjem. Men har samtidig et bittelite håp om at vi kan overraske og bli det første laget som påfører Glimt et tap denne sesongen...

God kamp alle Start-venner!
 
FROM OVER THERE, 
= Frank Thomassen =
Annonse fra Obos-ligaen: